'Het Nieuws' (vtm) nu ook beschikbaar op iPad

donderdag 22 juli 2010

'Het Nieuws' van vtm lanceert volgende week als eerste een eigen video-applicatie voor de iPad, de nieuwe pocketcomputer van Apple. Deze applicatie zal bovendien volledig gratis gedownload kunnen worden in de App Store van Apple.

Met de komst van deze applicatie is 'Het Nieuws' op alle mogelijke platformen aanwezig. Eerder al startte 'Het Nieuws' met het aanbieden van haar uitzendingen op onder andere de PlayStation Portable (PSP), mobiele telefoons en vtm.be. Ook de iPad wordt nu aan dit lijstje toegevoegd.

Met de gratis applicatie krijg je een uitgebreide reeks reportages voorgeschoteld, met continue updates, waardoor mensen op elk moment van de dag geïnformeerd blijven over het nieuws. Zo kan het zijn dat een nieuwsitem al in de applicatie te bekijken is, alvorens het op televisie te zien is. Ook voor wie een nieuwsitem van enkele dagen geleden wil herbekijken, komt deze applicatie van pas. Gebruikers van de iPad-applicatie van 'Het Nieuws' kunnen twee weken terug in het archief gaan.

Eric Goens, directeur informatie: ''Het Nieuws' is op technologisch vlak altijd de pionier geweest. Eerst met de inzet van de SNG, later ook met het online aanbod. Nu zetten we een volgende stap, omdat we weten dat de nieuwskijker op elk moment van de dag wil geïnformeerd worden. Het Nieuws is er vanaf nu meer dan ooit altijd overal.'

Na de iPad-applicatie van 'Het Nieuws', volgt binnenkort ook een applicatie voor iWatch.
Martijn Bal, manager digitale media bij VMMa: 'De Vlaamse Media Maatschappij wil als eigentijds mediabedrijf direct mee zijn met nieuwe evoluties. We zorgen ervoor dat onze content (televisie en radio) aangeboden wordt op de verschillende mediaplatformen. Na een applicatie voor 'Het Nieuws' werken we nu aan een applicatie voor iWatch, ons platform voor video-on-demand.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op En.

Dossiers