'Nijntje aan Zee' scoort in Blankenberge

dinsdag 20 juli 2010

De nijntje tentoonstelling in Blankenberge is ondertussen iets meer dan twee weken geopend en al meer dan 7.500 nieuwsgierigen lieten zich verleiden tot een bezoekje. Het wereldbekende witte konijntje blijkt nog steeds immens populair, want zowel jong als oud komen hun hartje ophalen op de tentoonstelling. Vermoedelijk zal dit aantal nog stevig oplopen, want nog tot en met 31 augustus is de expositie geopend voor het publiek.

Sinds begin juli woont nijntje in Blankenberge. Letterlijk bijna, want op de tentoonstelling ‘nijntje aan zee’ is het interieur van het konijntje volledig nagebootst. De bezoekertjes van de tentoonstelling krijgen een unieke blik in het leven van dit geliefde animatiefiguurtje en dit aan de hand van kleurplaten, boekjes, voelboxen, afleveringen en tal van interactieve activiteiten.

Vanaf vrijdag 30 juli kunnen de kids ook dagelijks, om 11.00 en om 16.30, plaatsnemen voor de voorleessessies, waarbij de leukste avonturen van nijntje worden verteld. Op 14 augustus is er een nocturne voorzien, waarbij de tentoonstelling geopend is tot 22.00.

Wie op vrijdag 23 juli naar Blankenberge komt, zal niet enkel terecht kunnen bij nijntje het witte konijntje, ook de VtmKzoom Zomertour houdt die dag halt in de badstad. Zo kunnen de kids na een bezoekje aan de tentoonstelling zich helemaal gaan uitleven op het opblaasbare speelparadijs van de Zomertour en meezingen met de leuke deuntjes van De VtmKzoom Band, o.l.v Arne en Joyce. Deze zaterdag is er bovendien ook een gastoptreden voorzien van de Dalton Sisters, die in 2007 hun kans waagden voor een plaatsje op het Junior Eurovisie Songfestival.

'Nijntje aan Zee' - Pier Blankenberge, nog tot en met 31 augustus 2010, maandag tot en met zondag, van 10.00 uur tot 19.00 uur. (nocturne op 14 augustus tot 22.00)

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op En.

Dossiers