deMENSEN tweemaal genomineerd voor PromaxBDA Europe Awards

donderdag 20 februari 2014

Televisieproductiehuis deMENSEN behaalde twee van de vijf nominaties in de categorie Best Set Design van de prestigieuze PromaxBDA Europe Awards.

Zowel het decor van 'Vanthilt On Tour' als dat van 'Het Perfecte Koppel' – beiden in 2013 uitgezonden op Eén – zijn in de running. Ook het decor van het 'VTM NIEUWS' werd genomineerd. Verder zijn Al-Jazeera Arabic News en Fox Sports Central eveneens in de running.

Promax en BDA (Broadcast Designers’ Association) zijn de belangrijkste prijzen voor respectievelijk marketing en design in de televisiesector: de Oscars van de tv-vormgeving. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de PromaxBDA Europe Awards Ceremony, die plaatsvindt op 25 maart 2014 in Londen.

Ontwerpteam
Beide decors werden ontworpen door Kevin Houben, art director bij deMENSEN. Het decor van 'Vanthilt On Tour' werd uitgevoerd door Pièce Montée. De set dressing werd gedaan door Nicolas Verbiest. Het decor van 'Het Perfecte Koppel' werd uitgevoerd door L’enfant s’amuse. Light design van beide decors was van de hand van Michiel Milbou.

deMENSEN viel al eerder in de prijzen bij de PromaxBDA Europe Awards. 'Villa Vanthilt' werd al vier opeenvolgende keren genomineerd en won tweemaal goud (in 2010 en 2012) en tweemaal zilver (in 2011 en 2013). 'De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren' won ook al goud (in 2013).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit SyriŽ en hij wil in BelgiŽ een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarriŤre. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers