VRT dempt geluid vuvuzela's

maandag 14 juni 2010

De VRT gaat voortaan het geluid van de vuvuzela's dempen tijdens de live verslaggeving van de voetbalmatchen op het WK 2010 in Zuid-Afrika. De VRT gaat dit doen door haar reporters te voorzien van lipmicrofoons. Die zijn het best bestand tegen achtergrondgeluid.

De vuvuzela is een bron van ergernis voor de vele tv-kijkers wereldwijd. De lange toeters zijn razend populair op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De hoorns brengen sfeer en zorgen voor een stevige portie couleur locale tijdens de wedstrijden.

'De lipmicrofoons worden dicht bij de mond gedragen, waardoor de overdracht van de decibels veel minder is. De microfoons dateren eigenlijk uit de jaren zeventig, maar blijken nu toch weer hun waarde te hebben. De simpelste oplossingen zijn vaak de beste', aldus VRT-woordvoerder Björn Verdoodt in Het Nieuwsblad.

Bron: nieuwsblad.be

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers