Vlaanderen kleurt Yelo: vanaf vrijdag ook op PC, Mac, Notebook en Netbook

donderdag 10 februari 2011

TV kijken via andere media dan het klassieke scherm is een succes. Dat blijkt uit de sterke resultaten die YELO, het nieuwe televisieproduct van Telenet, tot nu toe neerzette. Sinds de lancering van Yelo op 17 december 2010 werd de Yelo Applicatie 91.956 keer gedownload uit de iTunes App Store en werden meer dan 1.000.000 kijksessies geregistreerd.

'Yelo voorziet duidelijk in een behoefte van de Vlaamse televisiekijker', zegt Herbert Vanhove, Senior Vice President Product Management bij Telenet, 'maar dit eerste succes overtreft onze stoutste verwachtingen. Yelo is een belangrijke eerste stap naar een televisiecultuur waarbij de klant overal zijn favoriete tv-programma’s kan volgen. Consumenten vertellen ons dat ze, dankzij Yelo, tv kijken van in de badkamer tot in de keuken en van op het terras tot op zolder.'

Meer waarde voor Vlaamse zenders
Yelo creëert ook duidelijk waarde voor de Vlaamse zenders: dankzij deze nieuwe manier van televisiekijken kunnen de kijkcijfers stijgen en kan de trend waarbij via internet-tv vooral naar Amerikaanse zenders gekeken wordt, snel ombuigen.

Ook op PC en Mac
Vanaf vrijdag 11 februari is Yelo ook beschikbaar op computer. In een eerste fase is dat enkel voor een beperkte groep gebruikers. Deze groep gebruikers zal in de komende weken gradueel worden uitgebreid. Op computers zullen dezelfde kanalen als op iPad, iPhone en iPod Touch beschikbaar zijn.

Het video op aanvraag-aanbod op computer is uitgebreider dan op iPad, iPhone of iPod Touch met nu bijvoorbeeld kaskrakers als 'Inception', 'The Expendables', 'The Twilight Saga: Eclipse' en 'Shrek Forever After'.

Nieuw op Yelo: TMF – MTV/Nickelodeon – PRIME Golf
Het Yelo-zenderaanbod wordt stelselmatig uitgebreid. Op vrijdag 11 februari komen er 3 nieuwe zenders bij. Met TMF en MTV wordt gemikt op jongeren. Nickelodeon trekt volop de kaart van de kids. Nickelodeon zal – net als in het klassieke televisieaanbod van Telenet - te zien zijn tot 20.00 uur. Daarna neemt MTV die frequentie over.

Ides Ticket, Country manager MTV Networks Belgium: 'Voor Nickelodeon, MTV en TMF is het heel belangrijk dat wij met onze zenders aanwezig zijn op alle mogelijke plaatsen waar kinderen en jongeren verwachten om onze zenders te vinden. Voortaan kan dit overal in huis.'

Exclusief voor PRIME-klanten is er ook nog de nieuwe zender PRIME Golf.

Het gratis aanbod films voor Yelo op iPad, iPhone en iPod Touch krijgt wekelijks een injectie van nieuwe toptitels. In het huidige aanbod zitten recente titels zoals 'Kick-Ass', 'Nine' en 'The Book of Eli', maar eveneens Vlaamse klassiekers als 'Hector', 'Koko Flanel' en 'Ben X' en binnenkort 'The Shawshank Redemption' en de Robert de Niro-komedie 'What Just Happened'.

Co-creation: samen bouwen
Kort na de lancering van Yelo werd de Yelo-Community opgezet door Telenet, in samenwerking met marktonderzoeksbureau InSites Consulting. Via een online onderzoekscommunity werd er gedurende 3 weken nauw samengewerkt met 100 consumenten aan de co-creatie van Yelo. Deze gebruikers deelden meer dan 1500 reacties met ons. Consumenten vertelden over hun alledaagse gebruik van Yelo, maar gaven ook hun mening over de verschillende functies. Bovendien inspireerden hun ideeën ons om onze toekomstplannen met Yelo verder vorm te geven. Zo suggereerden deelnemers onder andere: 'Opnamesuggesties zouden leuk zijn, bv. 'andere
gebruikers programmeerden ook dit', zoals Amazon aanbiedt.' Dankzij social media blijft co-creatie verder gaan. Telenet blijft reacties verwelkomen van gebruikers via Twitter (#Yelo) en Facebook.com/Yelo.

Persbericht Telenet
http://www.yelo.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers