10000 euro boete voor VIJF

maandag 6 juli 2020

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde op 3 februari de uitzendingen van VIJF tussen 16.00 en 22.00 uur. Bij VIJF wordt een sponsorvermelding aangetroffen die duidelijk promotionele elementen bevat die aanzet tot consumptie.

Deze boodschap gaat dan ook verder dan het geven van meer bekendheid aan een product of een imago-ondersteunende boodschap waartoe een sponsorvermelding zich overeenkomstig het Mediadecreet dient te beperken.


Bij het bepalen van de sanctie houdt de VRM enerzijds rekening met het gegeven dat SBS reeds eerder voor een soortgelijke inbreuk werd gesanctioneerd en anderzijds met het bereikte aantal kijkers.

De VRM besluit een administratieve geldboete van 10.000 euro op te leggen.

Persbericht VRM
Meer artikels over VIJF

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers