Vrijdag in 'De Rijdende Rechter': bij hoog en laag

donderdag 1 oktober 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Het jonge echtpaar Starace is een paar jaar geleden in een echte volkswijk in Ridderkerk komen wonen. Tussen hun tuin en die van buurvrouw Stok staat een lage schutting. Mevrouw Stok vindt dat prettig en gezellig.

Het is ook normaal in de wijk. Maar de familie Starace vindt de buurvrouw een bemoeial en heeft behoefte aan privacy. Zonder overleg spijkeren zij een schutting van 1.80 meter vast aan de oude, lage schutting.  Dat wordt hun niet in dank afgenomen door buurvrouw Stok. Zoiets doe je niet zonder overleg vindt zij. Als mevrouw Stok palen gaat afzagen waardoor de nieuwe hoge schutting gaat wankelen, zijn de rapen gaar. 'De Rijdende Rechter' wordt erbij geroepen en blijken er nog een hele waslijst met andere problemen te spelen bij deze buren.


Aan mr Reid de schone taak om juridische duidelijkheid te verschaffen en de rust te laten weerkeren.

'De Rijdende Rechter', vrijdag 2 oktober om 21.35 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers