'TV Monument': Tineke de Nooij 60 jaar in het vak

vrijdag 25 september 2020

Op zaterdag 26 september, om 17.10 uur op NPO 1, zendt MAX het 'TV Monument' van Tineke de Nooij uit. Het gaat om een nieuwe montage van een eerdere uitzending, die MAX ter ere van 60 jaar Tineke op de radio uitzendt.

In de vernieuwde versie bijdragen van onder anderen Jan Slagter en Peter Koelewijn.


In 'TV Monument' belicht programmamaker Han Peekel personen die iconisch zijn voor de mediageschiedenis. En daar hoort radiolegende Tineke de Nooij natuurlijk bij! In 'TV Monument' kijken we met Tineke terug op haar enerverende leven en horen we wat collega’s uit het vak over haar en haar werk te zeggen hebben.

Tinekes carrière begon bij de zeezender Radio Veronica. Ze maakte niet alleen radio, maar ook tv-documentaires en introduceerde de middagtelevisie in Nederland. Ze won vele prijzen, waaronder een RadioBitches Oeuvre Award, de ere-Zilveren Reissmicrofoon en de Marconi Award. 

De Nooij nadert haar tachtigste verjaardag en is nog wekelijks te horen met haar 'TinekeShow' op NPO Radio 5. Zestig jaar zit ze nu in het radio- en televisie-vak, en dat wordt bij MAX uitbundig gevierd. Op de radio, met een heuse podcast en op tv, met onder meer deze speciale aflevering van 'TV Monument', die chroniqueur Han Peekel van haar maakte.

'TV Monument: Tineke de Nooij 60 jaar het in het vak', zaterdag 26 september om 17.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers