Slotaflevering van '100 Dagen Voor De Klas'

woensdag 20 mei 2020

Hoe is het om leraar te zijn? In de zesdelige documentaireserie '100 Dagen Voor De Klas' gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag op ISG Arcus in Lelystad. Een enerverend avontuur van twee beginnende docenten vol emotionele ups en downs.

Het experiment loopt op zijn einde. Bij Tim begint de twijfel toe te slaan en die kan hij niet meer verbergen in de klas. Nicolaas pakt in zijn havo/vwo-klas uit met een debat over de Gouden Eeuw.


De vraag dient zich aan of Tim en Nicolaas op hun plek zijn als leraar. Het eindoordeel van de leerlingen en de begeleiders is eerlijk, mooi en een beetje pijnlijk.

Voordat meneer Den Besten en meneer Veul samen met de leerlingen het feest induiken, nemen ze afscheid en dan strijden de vermoeidheid en de emoties om de voorrang.

'100 Dagen Voor De Klas', donderdag 21 mei om 20.55 uur bij de VPRO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud n delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op En.

Dossiers