'Opsporing Verzocht' gaat in op het Mysterie Spijkenisse

dinsdag 24 november 2020
Foto: © AVROTROS 2020

Een 25-jarige man uit BelgiŽ is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij in de nacht van 22 op 23 oktober werd neergestoken in Spijkenisse.

Het slachtoffer had net zijn Subaru geparkeerd aan de Beverveen en was op weg naar een afspraak toen hij moet zijn aangevallen en neergestoken. Buurtbewoners hoorden hulpgeroep van de man, en vonden hem hevig bloedend op het fietspad. Het slachtoffer was er zo slecht aan toe dat hij in een kunstmatige coma is gebracht. Hij heeft de politie nog niet kunnen vertellen wat er precies is gebeurd. In Opsporing Verzocht vanavond meer over de daders en bewakingsbeelden.


Moordenaar Dordrecht was mogelijk op de fiets
Eind april werd in Dordrecht de 42-jarige Johnny Henriques om het leven gebracht. Henriques werd neergeschoten toen hij zijn appartementencomplex aan de Jacob van Heemskerckstraat wilde inlopen. Toen de schutter merkte dat Henriques nog leefde, loste hij van dichtbij nog enkele schoten die het slachtoffer fataal werden. Mede door tips en getuigenverklaringen heeft de politie nieuwe aanwijzingen, en beelden. Zo wordt in de uitzending uitgelegd waarom de politie denkt dat de schutter die avond in Dordrecht per fiets is gevlucht.

Politie toont beelden beschieting kapperszaak
Het pand van kapperszaak/beautysalon Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan in Amsterdam werd in augustus binnen twee dagen doelwit van twee aanslagen. Eerst ontplofte een explosief bij de zaak, zo’n 24 uur later werd de zaak van dichtbij onder vuur genomen. Op bewakingsbeelden is te zien dat met name die beschieting uiterst brutaal is uitgevoerd: de schutter vuurt vlak voor de ogen van een aantal mensen op een terrasje.

Daarnaast onder andere een update over het onderzoek naar de serie-aanrander in Alkmaar en beelden van twee overvallen die een man in Eindhoven binnen het kwartier pleegde.

'Opsporing Verzocht', dinsdag 24 november om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

John McClane reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon, Jack McClane, te helpen. Die is betrokken geraakt bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

'A Good Day To Die Hard', film uit 2013 met oa. Bruce Wiilis, om 21.35 uur op VTM.

Dossiers