Nieuw bij RTL in april

zaterdag 30 maart 2024
Foto: RTL 4 - © RTL 2024

April brengt naast het mooie lenteweer, ook een rijk assortiment aan nieuwe programma's op televisie. Zoals 'De Piano' waar amateur-pianisten een podium krijgen en een gloednieuw seizoen van 'De Augurkenkoning'.

In ‘Daar Gaan Ze Weer’ laten mensen Nederland achter zich voor een nieuwe start in het buitenland en is deze maand de finale van 'Big Brother' te zien. Kortom; er is deze maand weer genoeg te beleven. We nemen je daarom ook graag mee in de programmering van april 2024.


Highlights RTL 4

'Daar Gaan Ze Weer'
Vanaf dinsdag 2 april 20.30 uur

Een gloednieuwe realityserie waarin we oude bekende deelnemers van succesvolle en vaak veelbesproken tv-programma’s volgen in hun buitenlandse avontuur verspreid over Europa. Allemaal beschikken ze over een flinke dosis lef én hebben een vurig verlangen om te starten met een nieuwe fase in hun leven. Over de grens wagen ze opnieuw een sprong in het diepe, met alle mogelijke successen en tegenslagen van dien. En wij zijn overal bij.  De deelnemers hebben allemaal hun eigen aanpak om die grote droom te realiseren, maar niet iedere werkwijze blijkt een garantie voor succes…Wiens avontuur slaagt? De deelnemers worden op een later moment bekendgemaakt.

'De Piano'
Vanaf woensdag 3 april 20.30 uur

In ‘De Piano’ wordt onder leiding van Chantal Janzen gezocht naar gepassioneerde amateur-pianisten die graag achter de toetsen kruipen. Tijdens het programma kijken bekende muzikale experts achter de schermen mee als de muzikanten in een stationshal achter de piano hun talent delen met alle voorbijgangers. En zonder dat ze het weten maken ze kans op een bijzonder optreden in Het Concertgebouw.

Highlights RTL 5

Finale 'Big Brother'
Op zaterdag 13 april 20.00 uur

Dé grote finale van 'Big Brother 2024' met Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. Wekenlang volgden we een groep mensen 24/7 door de bijna 130 camera's in het Big Brother-huis. Ze zijn door Big Brother flink op de proef gesteld met spellen en uitdagingen. Na deze avond weten we wie er met de winst naar huis gaat.

'Spoedeisende Hulp 24/7'
Vanaf maandag 15 april 20.30 uur

In 'Spoedeisende Hulp 24/7' zien we hoe artsen en verpleegkundigen dag en nacht in actie komen in medische noodsituaties. In drie gerenommeerde Nederlandse ziekenhuizen delen ze met ons hun onuitputtelijke passie voor hun werk en laten ze ons toe op de meest intieme, mooie en schrijnende momenten op de spoedeisende hulp; De afdeling waar ieder moment telt en leven en dood dichtbij elkaar staan.

'Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt'
Vanaf dinsdag 16 april 20.30 uur

Komend voorjaar komt Kees van der Spek weer met een nieuwe reeks spannende en spraakmakende uitzendingen van 'Oplichters Aangepakt'. Zo gaan hij en zijn team onder andere in Engeland op jacht naar een schijnbaar ongrijpbare meestervervalser die zich gespecialiseerd heeft in de handtekening van niemand minder dan JK Rowling. In een andere zaak wordt Rob Geus zijn profielfoto misbruikt door een crimineel die zich voordoet als een Zwitserse zakenman op een datingsite en daar een vrouw voor 70.000 euro heeft opgelicht. Ook kregen zeventien mensen tegelijk te horen dat ze geselecteerd waren voor een huurwoning in Zwanenburg. Ze betaalden allemaal 3600 euro huur en borg vooruit aan de eigenaar, maar de eigenaar bleek zelf ook huurder van het pand en vertrok met de noorderzon. Met hulp van cabaretier Roué Verveer ontdekt Kees dat de dader zich schuilhoudt in Suriname.

'De Slechtste Chauffeur Van Nederland'
Vanaf woensdag 17 april 20.30 uur

Riemen vast, want opnieuw betreedt presentator John Williams de razendsnelle wereld van de ultieme brokkenpiloten! Zes koppels die een genadeloos gevaar vormen op de weg ondergaan een intensieve bootcamp waarin hun rijvaardigheid en verkeersinzicht op de proef worden gesteld. Dit alles onder toeziend oog van Tim en Tom Coronel, Beau Luijten en de onbetwiste koning van het asfalt Robert Doornbos.

'De Augurkenkoning'
Vanaf donderdag 18 april 20.30 uur

Een gloednieuw seizoen van dé realityserie over de markante Oos Kesbeke, de koning van de augurken! Oos plant een citytrip naar Lissabon als dank voor zijn personeel na een hectisch augurkenseizoen en alle stress rondom de nieuwe machine. Alleen dreigt Oos opnieuw in de problemen te komen nu blijkt dat de machine wel werkt, maar al na een paar maanden begint te roesten. Ondanks alle tegenslagen blijft hij investeren in nieuwe machines, waaronder een speciale voor zijn protegé Daan. Oos bereidt ook zijn zoons, Camiel en Silvian, verder voor op de overdracht van de fabriek, maar ook dit gaat niet zonder uitdagingen. Camiel trekt zijn eigen (vakantie)plan en Silvians noodzaak is om zijn rijbewijs te halen en zich meer te verdiepen in het reilen en zeilen van de fabriek.

Sport bij RTL

Champions League
Ook in april is er voor de voetballiefhebber weer genoeg te beleven bij RTL 7. De kwartfinales van de Champions League worden afgerond en aan het einde van deze maand wordt zelfs al een begin gemaakt met de halve finales. Welke teams weten zich te plaatsen voor de finale, die op zaterdag 1 juni gepland staat in de Londense voetbaltempel Wembley?

Dinsdag 9, 16 en 30 april en woensdag 10 en 17 april om 20.30 uur te zien bij RTL 7.

Films bij RTL

RTL 7 Films: April Actiemaand
Bij RTL 7 is het April Actiemaand met geliefde titels als ‘The Expendables’, ‘Taken’ en ‘Bad Boys’. En verder delen topacteurs als Denzel Washington en Jason Statham deze maand raken klappen uit.

RTL 8 Films: Nederlandse Romcomweken
Bij RTL 8 kun je van 1/m 10 april genieten van de Nederlandse Romcomweken. Verder staan er heerlijke topfilms als ‘The Proposal’ met Sandra Bullock en ‘The Other Woman’ met Cameron Diaz op de planning.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Eva krijgt een telefoontje vanuit een verhuiswagen van een jong meisje dat zich verstopt heeft in een kast toen ze zag dat haar moeder ruzie had met de malafide verhuizers en van de trap werd gegooid. De vrachtwagen - met het meisje ongezien in de kast - rijdt inmiddels en het meisje heeft geen idee waar naartoe. Wolfs en Eva gaan achter het signaal van haar telefoon aan, maar dan is het plots verdwenen...

'Flikken Maastricht', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:00
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:35
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 04:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 03:05
  Geen uitzending
  05:55
  Plop & de Peppers
 • 04:05
  Geen uitzending
  07:20
  Supernanny US
 • 02:25
  Geen uitzending
  11:15
  Sturm der Liebe
 • 01:15
  Geen uitzending
  13:40
  Last Action Hero
 • 04:35
  Baywatch
  02:15
  JAG
 • 02:15
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 04:50
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 04:50
  Geen uitzending
  07:40
  Cold Case
 • 04:45
  Geen uitzending
  08:15
  Two and a Half Men
 • 00:50
  Geen uitzending
  07:35
  Ring by Spring
 • 04:50
  Geen uitzending
  07:35
  Amish Stud: The Eli Weaver Story
 • 03:00
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 04:49
  Mijn tuin
  05:55
  Sixties To Six
 • 04:10
  De Gastentafel
  03:10
  Foodies & The City
 • 04:00
  Tennis: Mutua Madrid Open 2024
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 04:25
  DCI Banks
  02:30
  Truelove
 • 04:40
  Flip This House
  02:15
  Hudson & Rex
 • 03:16
  NOS Journaal
  02:14
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:07
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 02:44
  Tekst-TV
  02:18
  NOS Studio Sport