Kan Klaas 24 uur overleven in de wildernis, zonder eten en drinken?

vrijdag 20 november 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

In het populairwetenschappelijk familieprogramma 'Klaas Kan Alles' draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.

Deze week wordt het uithoudingsvermogen van Klaas op de proef gesteld. De missie is: 'Kan Klaas 24 uur overleven in de wildernis, zonder eten en drinken mee te nemen?'


Als iemand Klaas kan helpen met deze missie is het wel Hugo Kennis. De TV-kok won in 2019 het programma 'Expeditie Robinson'. Daarvoor verbleef hij ruim een maand op een onbewoond eiland terwijl hij ook nog allerlei beproevingen moest doorstaan. Hugo leert Klaas welke planten je kan eten uit de natuur en bushcrafter Siegerd van Leusen leert hoe je een vuurtje kan stoken. Tijdens een 24 uur lange tocht door de Franse en Belgische Ardennen laat de cameraploeg Klaas alleen achter en moet hij in de wildernis zien te overleven en zelf zijn slaapplaats zoeken. Is een brandnetelsoepje voedzaam genoeg voor Klaas om deze 24 uur door te komen?

Iedere week daagt Klaas een BN-er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de coolste gadgets. Deze week neemt hij het op tegen rapper Pjotr. De Zutphense rapper scoorde in de zomer van 2019 een enorme hit: Zonneschijn. Klaas en Pjotr strijden in een arena met battle robots. In het van origine Amerikaanse tv-programma 'Battle Bots', ontwerpen en besturen de deelnemers bewapende robots, die in een arena met elkaar vechten. Lukt het Klaas om Pjotr te verslaan?

En deze week gaat Klaas het leger in voor een heel bijzonder beroep: CBRN-specialist. CBRN staat voor Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire dreiging. De CBRN-specialist wordt ingezet bij incidenten én aanvallen met zenuwgassen of atoombommen. Lukt het Klaas om tijdens een oefening in een besmet metrostation de onzichtbare vijand te lijf te gaan?

'Klaas Kan Alles', zaterdag 21 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

China, jaren 40. De grootstad Kanton is bijna volledig in de handen van een beruchte gangsterbende, de Axe Gang. Enkel de arme buurt Pig's Sty Alley wordt door de bende met rust gelaten. Sing en Bone, twee derderangscriminelen, hopen daar stiekem misbruik van te maken: ze doen zich voor als Axe Gang-leden en proberen de plaatselijke bevolking af te persen. Hiermee wekken Sing en Bone echter meteen de aandacht van de chte Axe Gang, die de twee gangsters n de excentrieke bewoners van Pig's Sty Alley een lesje besluiten te leren. Maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig te zijn: sommige inwoners hebben immers verborgen kungfukrachten.

'Kung Fu Hustle', film uit 2005, om 20.40 uur bij VTM.

Dossiers