Het verhaal van Jeffrey in derde aflevering 'Serenade van Stef'

donderdag 19 november 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Op vrijdag 20 november is de derde aflevering van 'Serenade van Stef' te zien, een tv-programma van KRO-NCRV en Kansfonds. Hierin ontmoet zanger/tekstschrijver Stef Bos mensen die in hun leven in problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden.

Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon 'domme pech'. Mensen die in hun leven soms de verkeerde afslag namen en diep de afgrond in keken. Mensen die dankzij de naastenliefde van anderen weer uit het dal zijn geklommen.


Jeffrey (24) kwam ter wereld bij verslaafde ouders, die hem na de geboorte afstonden. Na een bewogen jeugd raakte hij op zijn achttiende dakloos. Omdat hij volgens de wet volwassen was, vielen er allerlei mogelijkheden voor ondersteuning weg. Jeffrey vertelt aan Stef hoe hij in de jaren daarna is opgekrabbeld. Van iemand die het leven echt niet meer zag zitten tot een krachtige ervaringsdeskundige. 'Ik wil jongeren in de knel het gevoel wil geven dat ze meetellen in de maatschappij.'

'Serenade van Stef', vrijdag 20 november bij KRO-NCRV om 16.35 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

China, jaren 40. De grootstad Kanton is bijna volledig in de handen van een beruchte gangsterbende, de Axe Gang. Enkel de arme buurt Pig's Sty Alley wordt door de bende met rust gelaten. Sing en Bone, twee derderangscriminelen, hopen daar stiekem misbruik van te maken: ze doen zich voor als Axe Gang-leden en proberen de plaatselijke bevolking af te persen. Hiermee wekken Sing en Bone echter meteen de aandacht van de chte Axe Gang, die de twee gangsters n de excentrieke bewoners van Pig's Sty Alley een lesje besluiten te leren. Maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig te zijn: sommige inwoners hebben immers verborgen kungfukrachten.

'Kung Fu Hustle', film uit 2005, om 20.40 uur bij VTM.

Dossiers