Foute Maand bezorgt Qmusic recordscores

dinsdag 28 juli 2020
Foto: © Qmusic 2020

Qmusic Nederland is voor de derde maand op rij marktleider in de doelgroep 20-49 jaar. Dat blijkt uit de nieuwste luistercijfers die vanochtend zijn gepubliceerd door NLO/GfK.

In de periode mei-juni scoort Qmusic een record marktaandeel van 18,0%. Dat is een stijging van maar liefst 18 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het marktaandeel nog 15,3% bedroeg. In de luistercijfers zit ook de junimaand die bij Qmusic traditioneel omgedoopt wordt tot de Foute Maand. De climax was de Foute 1500 met daarin de beste nummers uit 15 jaar het Foute Uur.


Ook ten opzichte van vorige maand weet Qmusic flink te groeien: +10%. Daarmee vergroot Q de afstand naar de nummer twee met twee procentpunt.

Met de luistercijfers over de maand juni kan ook de tussenstand opgemaakt worden over de eerste helft van het jaar. Die cijfers laten zien dat Qmusic ook marktleider genoemd mag worden over de eerste zes maanden van 2020.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Tijdens een wandeling treft Will in de sneeuw een ernstig onderkoelde vrouw aan. Daniel weet niet hoe hij moet omgaan met de ziekte van zijn ex-vrouw. De persoonlijke problemen tussen Connor en Ava laten zich ook in het ziekenhuis voelen.

'Chicago Med', om 23.40 uur op VTM.

Dossiers