Dit weekend hartverwarmende radio met 'Nachtvluchten'

donderdag 31 december 2009

Je kan je komende vrijdagnacht weer onderdompelen in de radiopracht uit vervlogen en minder vervlogen tijden... In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 januari 2010 ziet de programmering van 'Nachtvluchten' er als volgt uit:

Van 02.00 uur tot 03.00 uur een amusante Vlucht in het Verleden met een aflevering van Negen heit de klok. Een opname van de 50-ste aflevering op 29-12-1948, liedjes en sketches rond het thema “Nieuwjaar”, met Harry Bronk, Wam Heskes, Alexander Polak, Jan de Cler, Nel Snel en Lily van Haghe. De muzikale omlijsting is van het KRO-amusementsorkest o.l.v. Klaas van Beeck, de pianist Guus Jansen en de vocalisten Truus Koopmans, Jan van Ostade, Han Sodekamp, Sonja Oosterman en Greet Koeman.

Van 03.00 uur tot 04.00 uur een bijdrage van de NPS. Op 23 december 2009 overleed Edward Schillebeeckx, de dominicaan, theoloog en hoogleraar was ondermeer wereldwijd bekend vanwege een veroordeling omwille van zijn visie op het priesterambt. In een aflevering van Een leven lang uit 1995 is Dik Binnendijk in gesprek met hem over ondermeer zijn geschillen met de Rooms Katholieke kerkleiders, zijn verblijf in Parijs, het celibaat, ouder worden en de dood. Edward Schillebeeckx is 95 jaar geworden.

Van 04.00 uur tot 05.00 uur een aflevering van Simek ’s nachts. Anky van Grunsven viert vandaag, 2 januari, haar 42ste verjaardag. In 2004 zocht Martin Simek haar op in het Brabantse Erp en sprak met haar over dressuur, discipline, training, de winnende Bonfire en Salinero en haar gevoel bij het kiezen van een nieuw wedstrijdpaard. Tevens gaat zij in op haar eventuele kinderwens, later dat jaar zou haar eerste dochter geboren worden, en de combinatie van topsport en een gezinsleven.

05.00 uur tot 06.00 uur de Radio 5 documentaire “Ik ben Caransa (niet)”, een bijdrage van de Joodse Omroep. Op 5 januari 1916 werd Maurits (Maup) Caransa geboren. Hij groeide op in Amsterdam en werd als tiener meteen aan het werk gezet. Hij overleefde samen zus Femma als enige van zijn gezin de Tweede Wereldoorlog, ondermeer door zijn niet Joodse uiterlijk en het huwelijk met de Katholieke Rika Heijsteeg. De ondernemer schopte het tot multimiljonair, Pamela Sturhoofd  dook in het leven, het werk en de erfenis van deze gewone Jodenjongen uit Amsterdam. Maup Caransa overleed in augustus 2009 op 93 jarige leeftijd.

Van 06.00 uur tot 07.00 uur “Nachtvluchten Winterkost”, de donkere dagen van januari, een spannend begin van het nieuwe jaar 2010….Tijden van verandering, bezinning, avontuur, reflectie en afscheid. In deze verrijkende maar ook duistere tijd gaan wij op zoek naar verlichting en inzicht. Onze eerste Winterkostganger is personal coach en gewichtsconsulent Nannet van der Ham.

Persbericht Radio 1
http://www.radio1.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers