Dennis Weening presenteert nieuw seizoen 'Levenslang Met Dwang'

zondag 22 april 2018
Foto: RTL 5 - © RTL 2018

In een nieuw seizoen 'Levenslang Met Dwang' reist Dennis Weening met acht mensen die een ernstige dwangstoornis hebben naar Thailand, waar de kandidaten gaan vechten voor een normaal bestaan.

Onder begeleiding van de beste experts op dit gebied maken ze een confronterende roadtrip en gaan ze de moedige strijd aan om hun obsessieve dwang aan te pakken. 'Levenslang Met Dwang' is vanaf maandag 23 april om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Tijdens de reis verblijven Dennis en de kandidaten gezamenlijk op verschillende locaties, die steeds primitiever worden. Door middel van intensieve exposuretherapie en diverse praktijkopdrachten helpen de experts die meereizen om de dwangstoornissen te verminderen zodat de patiënten weer een normaal leven kunnen leiden en eindelijk weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

De meest uiteenlopende soorten dwang
Ricardo (27) zijn dwanghandelingen hebben te maken met positieve gedachtes. Ricardo moet bij alles wat hij doet zes positieve gedachtes hebben. Zodra er een negatieve gedachte naar boven komt, moet hij alles weer opnieuw doen. Als hij een sigaret aansteekt en hij krijgt een negatieve gedachte, dan moet hij opnieuw een sigaret pakken en aansteken totdat er geen negatieve gedachtes meer zijn. Dit kan hem een pakje sigaretten per dag kosten.

Pegah (33) doet niet anders dan poetsen, de hele dag door. Na het eten gaat ze opnieuw de hele keuken poetsen en zit ze nooit samen met haar man op de bank. Als ze in een hotel slapen verwijdert ze al haar vingerafdrukken, want ze mag er van zichzelf niet zijn. Naast poetsdrang heeft Pegah een grote angst voor bepaalde getallen. Ze kan de getallen niet noemen omdat ze denkt dat anders een geliefde iets vreselijks zal overkomen.

Bart (19) heeft getal- loop- en reinigingsdwang. Naast mensen met rood haar of hoofddoek-dragende mensen, heeft hij er het meeste moeite mee dat hij zijn moeder vies vindt. Hij raakt haar niet aan en zij mag hem niet zomaar aanraken en al zeker geen zoen of knuffel geven. Bart doet verder alles eerst met rechts en het getal 8 is voor hem slecht. De kilometerteller mag bijvoorbeeld geen 8 bevatten. Het meervoud van 8 is ook slecht, dus hij is altijd aan het rekenen hoe vaak hij iets doet.

Marieke (30) maakt alles schoon wat haar huis binnenkomt, inclusief haar man en kinderen. Voordat haar kinderen het huis binnen mogen komen, moeten zij eerst in de bijkeuken hun kleren uit doen en direct douchen. Boodschappen worden stuk voor stuk afgesopt voordat ze de kastjes ingaan. Ook komt er geen bezoek en mogen er geen kinderen blijven spelen. Zelfs haar ouders zijn al een jaar lang niet meer op bezoek geweest.

Ook de andere deelnemers Maximiliane (31), Mitchell (22), Arne (28) en Melissa (22) hebben allemaal een dwangstoornis die zó overheersend is, dat zij geen normaal leven kunnen leiden.

'Levensdwang Met Dwang' wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf maandag 23 april te zien om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers