'De Outsiders' donderdag over geloof

woensdag 30 september 2020

In 'De Outsiders' gaat Tim den Besten op zoek naar mensen die kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. De een gelooft in god, de ander in homeopathie.

Maar wat als je in iets gelooft waar verder niemand in gelooft? Elfjes, aliens, visioenen? In de vierde aflevering ontmoet Tim mensen met overtuigingen die het leven van alledag te boven gaan.


Volgens Anton worden we geregeld bezocht door buitenaards leven, Tim gaat samen met hem op zoek naar aliens en ufo’s. Later leert hij van Jeroen dat we ook op deze planeet niet alleen zijn. Jeroen ziet een extra dimensie vol elfjes, feeën en draken. Met zijn magische krachten doet hij een grote onthulling over Tims verleden. Ook ontmoet Tim een hedendaagse discipel van Jezus. Na een visioen gaf Sebastian zijn criminele bestaan op om in de voetsporen van Jesus te leven, maar van de kerk en religieuze systemen moet hij niets weten.

Over 'De Outsiders'
Ook in het tweede seizoen van 'De Outsiders' gaat Tim den Besten op zoek naar mensen zich afzetten tegen de norm. De meeste Nederlanders nemen bewust en onbewust deel aan allerlei systemen. Hoe we wonen, werken, leven en denken; onze opties zijn beperkt en grotendeels door anderen bepaald. Wie zijn die mensen die het anders doen, die kiezen voor een leven buiten de systemen?

Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven. Wat zeggen hun verhalen over onze eigen levens? Wordt het tijd om oude systemen te herzien? In deze onzekere coronatijd is deze vraag misschien wel relevanter dan ooit.

'De Outsiders', donderdag 1 oktober om 21.45 uur bij VPRO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliŽnt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliŽnt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers