'2Doc: So Help Me God' bij de VPRO

dinsdag 5 mei 2020

De Belgische filmmakers Yves Hinant en Jean Libon volgen de excentrieke onderzoeksrechter Anne Gruwez. Zij verzamelt bewijs op plaatsen delict en heeft verbijsterende gesprekken met verdachten.

De rode draad van So Help Me God is een cold case uit de jaren negentig: twee prostituees werden bruut vermoord in chique wijken in het centrum van Brussel. Wat wordt er twintig jaar later gevonden dankzij nieuwe onderzoeksmethoden? Wie ontrafelt het mysterie van het condoom met de zes verschillende DNA-profielen?


Daarnaast zijn ongecensureerde gesprekken te zien met onder andere een vrouw die haar kind doodstak om Satan uit te drijven, en een jonge illegaal die dreigt om naar Syrië te gaan om te 'ontploffen'. De realiteit blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.

'2Doc: So Help Me God', woensdag 6 mei om 23.05 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Tijdens een wandeling treft Will in de sneeuw een ernstig onderkoelde vrouw aan. Daniel weet niet hoe hij moet omgaan met de ziekte van zijn ex-vrouw. De persoonlijke problemen tussen Connor en Ava laten zich ook in het ziekenhuis voelen.

'Chicago Med', om 23.40 uur op VTM.

Dossiers