'2Doc: So Help Me God' bij de VPRO

dinsdag 5 mei 2020

De Belgische filmmakers Yves Hinant en Jean Libon volgen de excentrieke onderzoeksrechter Anne Gruwez. Zij verzamelt bewijs op plaatsen delict en heeft verbijsterende gesprekken met verdachten.

De rode draad van So Help Me God is een cold case uit de jaren negentig: twee prostituees werden bruut vermoord in chique wijken in het centrum van Brussel. Wat wordt er twintig jaar later gevonden dankzij nieuwe onderzoeksmethoden? Wie ontrafelt het mysterie van het condoom met de zes verschillende DNA-profielen?


Daarnaast zijn ongecensureerde gesprekken te zien met onder andere een vrouw die haar kind doodstak om Satan uit te drijven, en een jonge illegaal die dreigt om naar Syrië te gaan om te 'ontploffen'. De realiteit blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.

'2Doc: So Help Me God', woensdag 6 mei om 23.05 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud n delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op En.

Dossiers