'2Doc: Drama Girl' bij de VPPRO

dinsdag 29 september 2020

In het filmexperiment 'Drama Girl' laat regisseur Vincent Boy Kars een jonge vrouw, Leyla de Muynck, een aantal cruciale en ongemakkelijke scènes uit haar eigen recente verleden naspelen om te onderzoeken in hoeverre drama, als genre, ons kan helpen om met onszelf in het reine te komen en de wereld beter te begrijpen.

Met acteurs Pierre Bokma en Elsie de Brauw als haar ouders en Jonas Smulders als haar vriendje.


Een jonge vrouw krijgt de kans om als zichzelf de hoofdrol te spelen in de film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Samen met de regisseur onderzoeken Leyla en de acteurs in dit psychologisch filmexperiment hoe mensen een bepaald beeld van hun eigen verhaal samenstellen – en hoe dat beeld wordt herschikt als zich een trauma voordoet. Dit is de tweede film in een serie van drie waarin regisseur Vincent Boy Kars in documentaire vorm onderzoekt waar realiteit eindigt en fictie begint.

De film is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie en het Forum van de Regisseurs op het Nederlands Film Festival.

Productie: HALAL in co-productie met VPRO. De film is tot stand gekomen met hulp van het Nederlands Film Fonds, NPO-fonds en CoBO.

'2Doc: Drama Girl', woensdag 30 september om 22.55 uur bij VPRO op NPO 2. De documentaire is vanaf zondag 27 september online te zien via 2doc.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Nella wil weg uit Amsterdam, maar Marin overtuigt haar te blijven. Hoewel poppenhuizen door de Kerk in de ban geslagen worden, blijven er pakketjes aankomen die een duister geheim verhullen. Bij zijn terugkeer uit Venetië moet Johannes meteen opboksen tegen beschuldigingen van sodomie, na een complot van de familie Meermans en Jack. De pakketjes blijven Nella informatie geven over wat er allemaal gaande is, dus besluit ze naar het werkhuis te gaan. Maar daar treft ze niet aan wat ze verwachtte. Terug thuis wacht Nella bovendien nog een andere onaangename verrassing.

'The Miniaturist', om 22.15 uur op Eén.

Dossiers