'2Doc: Drama Girl' bij de VPPRO

dinsdag 29 september 2020

In het filmexperiment 'Drama Girl' laat regisseur Vincent Boy Kars een jonge vrouw, Leyla de Muynck, een aantal cruciale en ongemakkelijke scènes uit haar eigen recente verleden naspelen om te onderzoeken in hoeverre drama, als genre, ons kan helpen om met onszelf in het reine te komen en de wereld beter te begrijpen.

Met acteurs Pierre Bokma en Elsie de Brauw als haar ouders en Jonas Smulders als haar vriendje.


Een jonge vrouw krijgt de kans om als zichzelf de hoofdrol te spelen in de film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Samen met de regisseur onderzoeken Leyla en de acteurs in dit psychologisch filmexperiment hoe mensen een bepaald beeld van hun eigen verhaal samenstellen – en hoe dat beeld wordt herschikt als zich een trauma voordoet. Dit is de tweede film in een serie van drie waarin regisseur Vincent Boy Kars in documentaire vorm onderzoekt waar realiteit eindigt en fictie begint.

De film is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie en het Forum van de Regisseurs op het Nederlands Film Festival.

Productie: HALAL in co-productie met VPRO. De film is tot stand gekomen met hulp van het Nederlands Film Fonds, NPO-fonds en CoBO.

'2Doc: Drama Girl', woensdag 30 september om 22.55 uur bij VPRO op NPO 2. De documentaire is vanaf zondag 27 september online te zien via 2doc.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliënt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliënt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers