'100 Dagen voor de Klas': slijpen en polijsten

woensdag 13 mei 2020

Hoe is het om leraar te zijn? In de zesdelige documentaireserie '100 Dagen voor de Klas' gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag op ISG Arcus in Lelystad. Een enerverend avontuur van twee beginnende docenten vol emotionele ups en downs.

Tim ziet een heel andere kant van zijn leerlingen. Eerst luisteren ze gebiologeerd als oud-leerling en ex-crimineel Leroy komt vertellen in de klas. En later ziet Tim hoe anders zijn leerlingen zijn op hun stages. Nicolaas daagt zijn gymnasiumleerlingen uit om te filosoferen over het leven en heeft een bijzonder gesprek met een collega als hij een ronde maakt door de aula. Voor het eerst lijkt alles op rolletjes te lopen, maar dan maken meneer Veul en meneer Den Besten buiten schooluren een enorm stomme fout.


'100 Dagen voor de Klas', donderdag 14 mei om 21.55 uur bij de VPRO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers