'Telefacts Zomer' duikt mee in de wereld van Britse afvalverwerkers

maandag 27 juli 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Wereldwijd produceren we met z'n allen zo'n twee miljard ton afval per jaar. Die afvalberg wordt elk jaar groter, ook bij onze Britse buren. In het Verenigd Koninkrijk alleen al wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton vuilnis opgehaald.

'Telefacts Zomer' loopt op dinsdag 28 en donderdag 30 juli om 21.50 twee afleveringen lang mee met de Britse afvalverwerkers.


Tussen het afval vinden ze onder meer hondenvoer, juwelen, Nintendo's, antieke dildo's en zelfs een Boeing 737. 'Jammer dat zo'n groot beest eraan moet', zegt Mark Gregory, die vliegtuigen ontmantelt en de onderdelen voor miljoenen euro's verkoopt. En tussen de rommel op het stort doen de afvalverwerkers soms ook akelige ontdekkingen, zoals menselijke resten.

'Telefacts Zomer', dinsdag 28 en donderdag 30 juli om 21.50 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Huizenjagers Vakantiehuizen' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Makelaars Alexander, Nathalie en Jhonny zoeken een tweede verblijf voor chte carnavalisten uit Aalst. Ze willen tussen Nieuwpoort en Koksijde af en toe kunnen ontsnappen aan hun drukke levens. Het liefst van al willen ze een penthouse of een appartement op de bovenste verdieping. Maar het allerbelangrijkste is een zonovergoten, groot terras waar ze met vrienden en familie kunnen genieten van een glaasje. Jhonny kleurt wel erg buiten de lijntjes, met een superdeluxe woonboot. Budget: 450.000 euro.

'Huizenjagers Vakantiehuizen', om 20.30 uur op VIER.

Dossiers