Jeroen Meus stelt voor: Het Nationale Kerstmenu 2022
Naar jaarlijkse traditie bereidt Jeroen Meus in de week voor kerstmis het Nationale Kerstmenu. Een hele week lang kookt hij je ideale feestmaal, van hapje tot dessert. 'Dagelijkse Kost' in kerstsfeer. Van maandag tot vrijdag op Eén.
Maandag: Rolletjes met Cobourg en knolselder, krokante bloemkool met oosterse dipsaus en mossels in rode curry
Het Nationale Kerstmenu 2022 gaat van start met drie eenvoudige, budgetvriendelijke, maar vooral feestelijke hapjes: een rolletje met gerookte ham en knolselder, krokant gebakken bloemkool met een lekker dipsausje en mosselen in een licht pittig sausje van rode curry. Laat het feest beginnen!
Dinsdag: Gravad lax van zalm met rode biet, tartaar van rode biet, geitenkaascrème en verse brioche
Jeroen serveert als voorgerecht een fantastische sharing dish in een versie met vis en hij maakt meteen ook een vegetarische variant. Het is een combinatie van gemarineerde zalm met rode biet op drie manieren, een carpaccio van rode biet, een zachte crème van geitenkaas en versgebakken briochebrood.
Woensdag: Noordzeeviskroket met gefruite peterselie en grijze garnalen
Jeroen zet noordzeevis graag in de spotlights met deze eenvoudige viskroket van schelvis en champignons. Een vispannetje in de vorm van een smakelijke kroket als het ware. Hiermee maak je ongetwijfeld veel mensen gelukkig!
Donderdag: Kalkoenrollade gevuld met groene kool, appel met veenbes, gebraiseerd witloof, knolseldercrème, kroketten en cognacsaus
Letterlijk en figuurlijk een hele mond vol! Dat is de enige juiste omschrijving voor het hoofdgerecht van het Nationale Kerstmenu 2022. Jeroen maakt een prachtige rollade van kalkoen met groene kool, appeltjes gevuld met veenbessen, gebakken witloof, crème van knolselder, aardappelkroketten en een romige saus met cognac.
Vrijdag: Kokoscake met citroenvulling en witte chocolade
Een hagelwitte parel van een cake om je feestmaal mee af te sluiten. Dit is een smeuïge kokoscake met frisse limoenpudding en laagjes krokante, witte chocolade. Zeer haalbaar om zelf te maken en bovenal ongelooflijk lekker!
'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.
Lees ook:
Dit is Het Nationale Kerstmenu 2021 van 'Dagelijkse Kost'!
Dit kookt Jeroen Meus deze week in 'Dagelijkse Kost'