Halve finale in 'Expeditie Robinson'

woensdag 5 december 2018
Foto: VIER - © SBS Belgium 2018

Na dertig dagen expeditie is de halve finale aangebroken. Wie mag aan de zijde van Robbe de finale spelen? Nele die het spel tactisch speelde? Arnaude die vandaag het dertigste streepje in haar naamplaatje kerft?

Of Anton, die zich gelukkig prijst met zijn halvefinaleplek: 'Ik had nooit verwacht om met twee vrouwen op een onbewoond eiland te zitten. De goden zijn mij welgezind.'


Maar schijn bedriegt. Op het eiland loopt een breuklijn tussen de geslachten. Nele en Arnaude spannen samen tegen de allerlaatste man. De tactische spelletjes zijn hard maar bezorgen Nele geen gewetenswroeging. 'Ik vind het zalig dat ik het hele parcours tot hier toe zo eerlijk heb gespeeld. Ik kan iedereen nog recht in de ogen kijken.'

De expeditie en haar ontberingen wegen zwaar door. 'Ik ben dit eiland kots-, kots-, kotsbeu', zegt Anton. 'Als ik vertrek, doe ik een piske op de grond en dan kom ik hier nooit meer terug!' Hij voegt dan ook de daad bij het woord.

De winnaar van de eerste proef vervoegt Robbe op winnaarseiland en is verzekerd van een finaleplaats. En er is nog meer goed nieuws want de twee finalisten zien een pizzakoerier aanmeren met een enorme verse pizza. De robinsons worden er zowaar emotioneel van. Huilen om een pizza, het kan.

'Expeditie Robinson', donderdag 6 december om 20.35 uur bij VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers