Europese topreeks 'Babylon Berlin' nieuw op Canvas.be (TRAILER)

donderdag 30 april 2020

Vanaf vrijdag 1 mei is 'Babylon Berlin' beschikbaar op canvas.be: een visueel verbluffende neonoir-reeks van Tom Tywker (Lola Rennt), gebaseerd op de romans van Volker Kutscher.

De reeks speelt zich af in 1929 in het Duitsland van de Weimar-republiek met zijn sterke communistische beweging en tegelijk het opkomende militarisme van extreem-rechts. Centraal in de serie staat de jonge politieman Gereon Rath, vertolkt door Volker Bruch (bekend van die andere Duitse topserie 'Unsere Mütter, Unsere Väter'). Hij komt vanuit Keulen naar Berlijn voor een onderzoek naar een afpersingszaak met seksfilms. Rath is een veteraan van WO 1 en lijdt aan PTSS, een kwaal die hij met drugs bestrijdt. Een ander hoofdpersonage is Charlotte Ritter (Live Lisa Fries), een jonge en ambitieuze vrouw met een dubbelleven. Overdag heeft ze een kantoorjob bij de politie en ’s nachts duikt ze in het broeierige nachtleven van Berlijn, waar ze bijklust als prostituee. Ze wil zelf politie-inspecteur worden en helpt Rath bij zijn onderzoek.


'Babylon Berlin' was een van de duurste Duitse televisieproducties ooit en werd nationaal en internationaal geprezen om haar dynamische plot, sterke vertolkingen en uitstekende evocatie van de tijdsgeest en de sfeer van het Berlijn eind jaren ’20. De reeks won ook diverse Duitse en internationale filmprijzen, waaronder die voor Beste Europese fictieserie op de European Film Awards.

'Babylon Berlin', vanaf vrijdag 1 mei op Canvas.beLees ook:
Topfictie bij Canvas in de paasvakantie: van 'Chernobyl' tot 'State of the Union'
Ontdek het sportief alternatief van Canvas: meer Sporza retro en 'Belga Sport'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Axel verblijft in het afkickcentrum in Sleidinge. Hij sprokkelt levensverhalen op de afdelingen 'crisistoxicomanie' , waar mensen geholpen worden die met een verslaving kampen, en bij 'dubbele diagnose' waar verslaafden ook een psychische problematiek hebben.

'Axel Gaat Binnen', om 21.55 uur bij VTM.

Dossiers