Nieuw bij vtm: 'Bezoek van de Baas'

maandag 31 januari 2011

Een klassiek sollicitatiegesprek is voor veel werkgevers niet de beste manier om een sollicitant écht te leren kennen: stress kan voor een capabele kandidaat verlammend werken, terwijl een ander dan weer een indruk nalaat die niet strookt met de werkelijkheid. Met alle gevolgen van dien. Zeker voor functies waarbij werkgever en werknemer nauw moeten samenwerken, is het belangrijk dat je weet wie je voor je hebt.

Om die reden willen enkele Vlaamse bedrijfsleiders –die daadwerkelijk een openstaande vacature hebben- op een andere manier gaan rekruteren. In ‘Bezoek van de Baas’ zullen zij de traditionele sollicitatiegesprekken vervangen door onder andere een sollicitatie aan huis. Tijdens een etentje kunnen werkgever en sollicitant peilen naar elkaars wensen en verwachtingen. Bovendien is die thuiscontext de ideale manier om iemand écht te leren kennen en meer te weten te komen dan tijdens een gewoon sollicitatiegesprek.

De werkgevers gaan op huisbezoek bij de drie kandidaten die geselecteerd zijn op basis van CV en motivatiebrief. Na een grondige evaluatie zullen 2 van de 3 sollicitanten worden uitgenodigd voor een groepsactiviteit en krijgen ze de kans om een hele dag mee te draaien in het bedrijf. En uiteindelijk zal de werkgever 1 van hen een arbeidscontract aanbieden.

Op dinsdag 1 februari 2011 wordt de eerste aflevering van ‘Bezoek van de Baas’ uitgezonden en dit vier weken lang. Zo volgen we de zoektocht naar een toonzaalverkoper van Ivo Willems, commericeel directeur bij Cardoen Wilrijk. Isabel Peeters, managing director van Duval Guillaume Brussel zoekt een online grafist. Selda Gemeiner, zaakvoerder van kapsalon De Cliént wil een nieuwe kapper of kapster aanwerver en Yves De Moor, zaakvoerder van conceptstore A First Luxe is op zoek naar een sales en creative manager.

AFLEVERING 1: Ivo Willemsn van Cardoen zoekt een junior toonzaalverkoper

In deze aflevering van ‘Bezoek van de Baas’ volgen we de zoektocht van Ivo Willems (49). Na een succesvolle carrière als algemeen directeur van de Koopjeskrant werd Ivo twee jaar geleden commercieel directeur van Cardoen, één van de grootste onafhankelijke autobedrijven van België. Om zijn verkoopsteam te versterken is Ivo dringend op zoek naar een junior toonzaalverkoper. Hij zoekt een gedreven teamplayer die luistert naar de klant die voor hem staat.

Op basis van CV’s en motivatiebrieven weerhoudt Ivo drie kandidaten die hij thuis wil bezoeken:

Interimmer Pieter ontvangt Ivo in het charmante gezelschap van zijn vriendin Tina en zijn tweelingbroer Tim. In tegenstelling tot Tina weet Pieter zijn zenuwen perfect in bedwang te houden. Tot hij Frans moet spreken... De 28-jarige vrachtwagenchauffeur Wouter schreef een zeer gemotiveerde brief en wil koste wat het kost scoren. Ivo is razend benieuwd naar de persoon achter de brief. Maar heeft Wouter hem wel zelf geschreven? Hockeycoach Martin is redelijk zeker van zijn stuk. Ook Ivo voelt zich al snel thuis en komt enkele interessante zaken te weten over het verleden van de 27-jarige. Maar is Martins zelfzekerheid wel een goede strategie?

Na de huisbezoeken maakt Ivo een eerste balans op. Hij is al heel wat wijzer geworden, maar zit met nog een hoop vragen. Daarom organiseert hij een groepsactiviteit met de twee weerhouden sollicitanten zodat ze mekaar nog beter leren kennen. En niet onbelangrijk voor Ivo: om de sterktes en zwaktes van de twee mannen aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Tijdens een dropping in Wallonië wordt al snel duidelijk wie de grootste dosis initiatief en creativiteit vertoont om op tijd terug in Wilrijk te geraken, zonder hiervoor geld te gebruiken. De volgende dag draaien de twee kandidaten een dagje mee in de toonzaal in Wilrijk. Hier op de werkvloer zullen de mannen zich moeten bewijzen om de job als autoverkoper in de wacht te slepen.

‘Bezoek van de Baas’, vanaf 1 februari 2011 op dinsdag om 21.40 uur op vtm.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op Eén.

Dossiers