Donderdag in 'Telefacts': verslaafd aan seks

woensdag 21 april 2010

Op donderdag 22 april presenteert journalist Tim Verheyden de reportages van 'Telefacts'. Er is (uiteraard) aandacht voor het verstoorde luchtverkeer van de afgelopen dagen, maar ook een kijk in het leven van een jonge bokskampioen én een reportage over seksverslaafde mannen.

'Wij zijn 5 dagen later terug dan voorzien. Ik ben zelfstandige en ik heb veel klanten moeten afbellen. Gelukkig begrijpen ze mijn situatie.' Nathalie en Wim De Schryver zijn met hun zoontje Nicky geland in het Spaanse Gerona. Ze waren met vakantie geweest in de Dominicaanse Republiek, maar hun terugvlucht naar Zaventem werd afgeleid naar Gerona. Inge Devos zit ook vast in Spanje, ze moet een dag wachten op een bus die haar naar Lyon zal brengen. Daar moet ze dan overstappen op een bus naar België. 'In totaal zal ik 36 uur onderweg zijn tussen Barcelona en Brussel. Ik vind deze behandeling echt ongehoord.'

Zaventem komt na 5 dagen zonder luchtvaart, stilaan weer op gang. 'Ik werk hier nu al twintig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is een ramp, zeker op financieel vlak.' Andrea D’Haesleer is Operations Manager bij Brussels Airlines en coördineert het personeel aan de incheckbalies. 'Een hele luchthaven weer opstarten, het is mijn grootste nachtmerrie', zo zegt Andrea.

Junior Bauwens
'Met het geld dat ik met boksen verdien wil ik een huis kopen voor mijn broertjes en zusjes.' Dat zijn de woorden van Jean-Pierre 'Junior' Bauwens, uit Gent. Junior is 22 en staat in de ring sinds hij 8 jaar oud is. Hij is de oudste zoon in een Gents gezin met 7 kinderen. 4 van de 7 hebben een mentale handicap. Junior woont nog thuis om voor zijn broers en zussen te zorgen, want buiten het boksen, telt voor hem maar één ding: zijn familie. Hij doet het allemaal voor hen.

Vrijdagavond wil Junior wereldkampioen worden bij de lichtgewichten. Maar dan moet hij eerst wel voorbij de Keniaanse topper Samuel Kamau zien te geraken. En dus traint hij zich te pletter. Junior moet naar het buitenland om te kunnen trainen. Want in België is de tegenstand niet sterk genoeg. Om beter te worden, moet je vechten tegen boksers die sterker zijn.

Verslaafd aan seks
'Ik heb altijd gedacht dat ik moest meegaan in zijn seksspelletjes en dat we dan wel een fijn huishouden zouden hebben.' Lies heeft 20 jaar lang een relatie met een man die verslaafd is aan seks. Uiteindelijk maakt Lies een einde aan de relatie, omdat ze de psychische terreur en de fysieke vernedering niet langer aankan. 'Ik heb jarenlang gedacht dat het aan mij lag. Als ik hem niet gaf wat hij nodig had, ging hij het zoeken bij andere vrouwen. Ik dacht dat ik hem moest geven wat hij vroeg.'

Door de gemakkelijke toegang tot porno, via het internet, neemt het aantal mannen met een seksverslaving drastisch toe. Zo ook Ben, een succesvol zakenman. Hij geeft toe dat het internet zijn seksverslaving voedde. 'Ik had op mijn werk een beveiligde computer, maar ik wist dat allemaal te omzeilen. Ik moest en zou op mijn wenken bediend worden. Ook tijdens mijn werkuren.'

'Telefacts', donderdag 22 april om 22.05 op vtm.

Herbekijk 'Telefacts'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturië leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Léon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers