TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSCAZ2Play 4Play 5Play 6njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvNPO 1NPO 2NPO 3
03:10 Nieuwsuur
Verslag van de standpunten van de politieke partijen die bij de vorige verkiezingen in de Tweede Kamer kwamen. Vandaag: Forum voor Democratie - Thierry Baudet.
«
»
06:35 Met klassiek de week door
Carine Lacor, Jet Berkhout, Ab Nieuwdorp en Tijl Beckand leggen samen met solisten en gezelschappen inhoudelijk en muzikaal het verband tussen actualiteit en eeuwigheid, tussen het nu en het tijdloze.
«
»
06:50 De kist
Op de dag dat zijn moeder overleed, stond zanger en muzikant Paul de Munnik (50) 's avonds op het podium. Zijn moeder had alzheimer.
«
»
07:25 De verandering
Rasika is vijf jaar als zij en haar zusje door het echtpaar Bos geadopteerd worden. Later hoort ze dat haar moeder haar niet had gewild en ze is vooral streng en gemeen voor Rasika.
«
»
07:55 Petrus in het land
We zijn op bezoek in de Adventskerk van Assen en worden welkom geheten door Helène van Noord. Zij is predikant van de protestantse wijkgemeente Vredenoord.
«
»
08:25 De Verwondering
Thomas Oliemans zingt als gelauwerd baritonzanger in de grootste operahuizen ter wereld. Al op zijn vijftiende begon hij met de vooropleiding van het conservatorium.
«
»
08:55 Ik mis je
Zijn vader overleed 31 jaar geleden. Zijn moeder vorig jaar, net geen 96 jaar oud. Willem Wilbrink is ervan overtuigd dat zijn ouders nu samen in de hemel zitten.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Bertil Brink is al 27 jaar fulltime koster in de Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst. Zijn liefde voor de kerk en haar geschiedenis is groot.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Heerlijk, helder en heilig. Dat drie h's komen van pastoor Wim Bakker in Rijswijk. Hij is trouw aan het Woord van God dat helder aangeeft hoe je je leven kunt heiligen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk. Celebrant: Pastoor Wim Bakker.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:30 Metterdaad
De terreurdaden van moslim-extremisten IS halen in Nederland regelmatig het nieuws. Voor de moslimterreur van Boko Haram in Nigeria is veel minder aandacht.
«
»
11:40 Nederland Zingt Dichtbij
De liefde voor fietsen zit er al jong in bij Victor Oudhoff. Zijn grote droom om fietsen op te knappen lijkt hij al te verwezenlijken als student. Wanneer zijn studentenbedrijfje niet blijkt te kunnen overleven, ziet Victor zijn droom in duigen vallen.
«
»
12:35 Andries
'De dood hoort er in onze familie een beetje bij', zegt Jacobine Scholte-de Jong. Toen ze 8 jaar oud was, overleed een zusje en tien jaar geleden verloor ze plots haar man Paul.
«
»
13:02 Wilde Ganzen
Samen met Stichting Hestia Foundation, Groningen wordt hulp gevraagd bij de aanschaf van een nieuw röntgenapparaat voor een ziekenhuis in Tanzania.
«
»
13:10 Fryslân DOK
De vraag is of melk wel zo gezond is. Wat zie je als je de witte sluier wegtrekt? Twee Friese ondernemers willen van melk een lokaal product maken, met liefde voor het dier.
«
»
13:40 Brainwash Talks
Te vaak wordt de verantwoordelijkheid voor een leerachterstand bij de kinderen gelegd, ziet onderwijssocioloog Orhan Agirdag. Hij legt uit dat we naar het systeem moeten kijken.
«
»
13:55 Verborgen verleden
Jubileumuitzending naar aanleiding van de honderste aflevering. De familiegeschiedenis van cabaretier Herman Finkers liet veel leed en armoede zien. Maar ook veerkracht en doorzettingsvermogen.
«
»
14:45 Andere tijden
Arie Langenberg en andere Nederlandse oud-militairen spreken over hun strijd in Nieuw-Guinea (1961-1962), dat Nederland tegen de wil van Indonesië als uitvalsbasis wilde behouden.
«
»
15:20 Stad van verlangen
Doordat het Bauhaus (academie voor o.a. architecten) door de nazi's werd gesloten, kwamen in de jaren 30 architecten naar Tel Aviv. Wat hadden zij voor ogen bij het 'inrichten' van de nieuwe stad?
«
»
16:15 Naches
Yaniv Ze'ev komt oorspronkelijk uit Israël en is in Dronten terechtgekomen door de liefde. Hij is fietsenmaker in Emmeloord.
«
»
16:25 Karim pakt zijn kans
Karim gaat bij minister Slob langs om uit te zoeken wat die aan het probleem van kansenongelijkheid gaat doen. Ook bezoekt hij scholen die er alles aan doen om alle kinderen gelijke kansen te bieden.
«
»
16:51 Socutera
Milieudefensie werkt al vijftig jaar aan een eerlijk en duurzaam Nederland, aan een samenleving waarin de vervuiler betaalt en duurzame oplossingen voor iedereen bereikbaar zijn.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:15 Jacobine op 2
Het is vastentijd of veertigdagentijd en dat was reden voor Jacobine Geel om te praten met schrijver Erik Jan Harmens, monnik Thomas Quartier en met Marjolein Jonker.
«
»
17:50 26.000 Gezichten
Vijftien jaar geleden zond de VARA korte portretten uit met de naam '26.000 Gezichten', met als doel 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers een gezicht te geven.
«
»
18:15 Podium Witteman
Het Metropole Orkest speelt Zimmermans arrangement voor de Hitchcock-klassieker Vertigo. * Ensemble Holland Baroque speelt een Magnificat van priester/componist Benedictus Buns.
«
»
19:30 On Stage
Hoofdgast Ryanne van Dorst maakt er met haar rockband Dool, luitist Jozef van Wissem, wave-trio De Ambassade, dromerige popband Donna Blue en blackmetalgroep Verwoed een dromerige avond van.
«
»
20:25 De vuilnisman
Tegenwoordig verbranden we ons afval in ruil voor elektriciteit en stadsverwarming. Duurzaam, zeggen gemeentes en vuilverwerkers. Sommigen zeggen zelfs dat afval niet meer bestaat. Maar klopt dat wel?
«
»
21:05 Metropolis
Correspondent Rebecca in Cambodja heeft een ontroerend coming-outverhaal over haar evolutie van verlegen jongeman, die gepest werd op school, tot een succesvol travestie-artiest.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 VPRO Tegenlicht
Beleggen zonder rekening te houden met het klimaat is verleden tijd. Waar komt al dat groene geld terecht? Een blik in het hoofd van duurzame investeerders.
«
»
23:05 De publieke tribune
Burgemeesters zijn in coronatijd uitgegroeid tot misschien wel de belangrijkste bestuurders. Ze moeten dicht bij het volk staan, maar ook boven de partijen.
«
»
00:05 On Stage
Hoofdgast Ryanne van Dorst maakt er met haar rockband Dool, luitist Jozef van Wissem, wave-trio De Ambassade, dromerige popband Donna Blue en blackmetalgroep Verwoed een dromerige avond van.
«
»
01:05 Jacobine op 2
Het is vastentijd of veertigdagentijd en dat was reden voor Jacobine Geel om te praten met schrijver Erik Jan Harmens, monnik Thomas Quartier en met Marjolein Jonker.
«
»
01:34 Naches
Rose Rodriques Pereira is dichteres, schrijfster en moeder. Haar laatste boek is een fantasyroman over een gezin dat in een oude boerderij gaat wonen en terechtkomt in een verborgen aardrijk.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:25 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Nadat luitenant-generaal Eugene Irwin veroordeeld wordt tot een celstraf van tien jaar, wordt hij opgesloten in de militaire gevangenis van kolonel Winter. De gevangenisdirecteur steekt zijn waardering voor de veelvuldig gedecoreerde generaal aanvankelijk niet onder stoelen of banken, maar daar komt al snel een einde aan. Irwin maakt immers geen geheim van zijn afkeer van diens buitengewoon strenge leiding van de strafinstelling. Winter probeert Irwin te kraken met zware straffen, maar die laat zich niet intimideren: hij weet zijn celgenoten achter zich te scharen en maakt een écht leger van hen, tot groot ongenoegen van de gevangenisdirecteur...

'The Last Castle', film uit 2001 met oa. Robert Redford en James Gandolfini, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers