Mooie woorden voor 'The Big Bang Theory'

woensdag 9 oktober 2019

Tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de Natuurkunde afgelopen dinsdag gaf secretaris-generaal Goran Hansson een mooi compliment aan de populaire Amerikaanse sitcom 'The Big Bang Theory'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Hansson meent namelijk dat de serie wetenschap en techniek weer populair heeft gemaakt bij een groot publiek verspreid over de hele wereld. Ulf Danielson, ook lid van het comité dat de Nobelprijzen uitreikt, haalde zelfs de eerste regels van de begingeneriek aan. Op die manier zit de tekst van het lied voor altijd in de annalen van de Nobelprijzen.


'The Big Bang Theory' startte in 2007 en liep tot 2019. Wereldwijd volgden tientallen miljoenen fans 279 afleveringen lang de avonturen van Sheldon, Leonard, Penny en de andere personages. Daarnaast maakten ook enkele bekende wetenschappers zoals Stephen Hawking regelmatig hun opwachting in de serie. De Nobelprijs voor Natuurkunde ging dit jaar naar James Peebles, bekend door zijn onderzoek naar - hoe kan het ook anders - de 'Big Bang'.

Bron: Het Laatste Nieuws, IMDB

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers