'Witse'-film focust op mens achter personage

maandag 5 augustus 2013

Dit weekend kon je bij TVvisie al lezen dat de plannen voor een film rond de En-serie 'Witse' in een vergevorderd stadium zitten. Volgens de VRT nog te vroeg om concreet te zijn, maar toch lekken ondertussen meer details uit.

De 'Witse'-film zal zich niet meer in Halle afspelen. Die Vlaams-Brabantse stad is jarenlang de thuisstad van de norse commissaris en zijn team geweest. Op welke locaties er dan wel zal gedraaid worden, is nog niet geweten. In de film is Witse ook geen commissaris meer. Op het einde van het laatste seizoen ging hij met pensioen. Scenarist Ward Hulselmans heeft er, samen met Witse-vertolker Hubert Damen, voor gekozen om de focus van de film te leggen op de mens Witse. Want daarover is bitter weinig bekend. De film wil daar klaarheid in brengen.

De film rond 'Witse' wordt geproduceerd door Skyline. Daar wordt ook voorzichtig gereageerd op het nieuws rond de film. De financiering is nog niet rond en de kans bestaat dus dat het hele project nog afspringt. 'We hebben een akkoord met de acteurs dat ze zich vrijhouden', aldus Eric Wirix van het productiehuis. Ook voor een concrete releasedatum is het nog veel te vroeg. '5 maart 2014 is achterhaald. Het zal sowieso later zijn', zo zegt Wirix nog.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Krijgt 'Witse' een vervolg?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers