Rechten UEFA Champions League opnieuw bij VTM! Europees topvoetbal tot en met 2027 op VTM 2

dinsdag 28 november 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Vanaf september 2024 bedient VTM 2 voetbalfans meer dan ooit op hun wenken. VTM heeft voor de komende drie jaar de rechten van de Champions League voor de dinsdag, woensdag n donderdagwedstrijden in portefeuille.

Kortom de Europese topmatchen zullen te zien zijn bij één zender en dat is VTM 2. Met de grootste matchen, de strafste sterspelers én een gedreven team van commentatoren, analisten en hosts wordt VTM 2 zo dé absolute thuishaven voor het beste Europese topvoetbal in Vlaanderen.

Met de nieuwe overeenkomst kan VTM 2 vanaf 2024 niet alleen de wedstrijden op woensdag en de matchen van Belgische clubs op dinsdag uitzenden. In de komende drie jaar kunnen voetbalfans bij VTM 2 de beste wedstrijd met een Belgische club vanop de eerste rij beleven én kan de zender op alle andere speeldagen kiezen welke topper ze naar de Vlaamse huiskamers brengt. Bovendien passeren alle hoogtepunten van iedere matchdag de revue in de studio van hosts Maarten Breckx en Aster Nzeyimana. Dat VTM 2 met dit rechtenpakket zoveel matchen naar het open net haalt is ongezien in ons land en in Europa, waar het merendeel van de Champions League-matchen achter een betaalmuur zitten.

Kristine Willems, Channel manager VTM 2: “Door de stevige competitie van globale (tech)partijen, zit topsport hoe langer hoe meer achter de betaalmuur. We zijn bij VTM dan ook bijzonder trots dat we de topwedstrijden van de mooiste voetbalcompetitie ter wereld gratis kunnen blijven aanbieden aan onze kijkers. En die competitie was nog nooit zo spannend. Het nieuwe format verzekert nog meer wedstrijden op het scherp van de snee, nog meer adrenaline. Helemaal VTM 2.”

Met méér clubs en méér matchen verandert het competitieformat voor het eerst in 20 jaar tijd. Het traditionele poulesysteem verdwijnt en alle 36 - in plaats van 32 - ploegen komen tijdens de groepsfase in één klassement terecht. Daardoor kunnen de grootste kleppers al van bij het begin van de competitie met elkaar clashen. En élke wedstrijd telt. Zelfs de allerlaatste match kan beslissen of een team zich al dan niet voor de play-offs kwalificeert. Hét voetbalrecept dat het hart van elke supporter sneller doet slaan.

Michiel Ameloot, Hoofdredacteur Sporthuis DPG Media: “Voor de komende drie jaar is de Champions League in Vlaanderen helemaal van VTM, zowel op dinsdag als woensdag en zelfs een donderdag! Wat een eer en privilege om hier met onze sportredactie mee aan de slag te gaan. Ook in onze verslaggeving willen we Champions League spelen. We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een unieke ploeg die de matchen van commentaar en analyse zal voorzien. En dat niet alleen in het stadion, maar ook in de studio en in onze podcast vier-nul.”

Een gedreven team van commentatoren, analisten en hosts
Met Aster Nzeyimana aan boord verzekerde VTM zich van één van de beste voetbalcommentatoren van het land. Aster zal tijdens de matchen van de Champions League niet alleen in het commentaarhok te vinden zijn. In tandem met VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx zal hij vanuit de studio ook als host en samen met analisten Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde voetbalfans doorheen de wedstrijden van de Champions League loodsen.

Sinds kort deelt Aster Nzeyimana zijn grenzeloze passie voor het voetbal ook in de nieuwe podcast Vier-Nul. Iedere maandagochtend brengt hij drie collega-voetbalzotten samen om met een eigenzinnige blik het voetbal van het afgelopen weekend te bespreken. Aster Nzeyimana strooit in Vier-Nul met voorzetten, analist Marc Degryse goochelt met scherpe meningen, ex-keeper Frank Boeckx countert met zijn voetbalkennis en verhalen uit de kleedkamer, en voetbaljournalist Jarno Bertho werkt af met unieke feiten.


Champions League Magazine op tv
Zondag 25 februari 2024 om 10u00  »
VTM 2
Voetbalmagazine in het kader van de UEFA Champions League.
Zondag 3 maart 2024 om 10u00  »
VTM 2
Voetbalmagazine in het kader van de UEFA Champions League.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jaarlijks lopen er bij de politie in Groot-Brittanni duizenden meldingen binnen over kindermisbruik. Heel vaak speelt het misbruik zich af binnen de familiekring. De slachtoffers, veelal jonge kinderen, zijn getekend voor het leven. Bij Natasha (28) begon het misbruik toen ze amper vier jaar oud was. En ook Maya (35) werd aangerand door haar eigen vader. Hij filmde ook alles en noteerde elk detail zorgvuldig in een dagboek. Maya daagde haar vader voor de rechtbank, waarna hij werd veroordeeld voor een celstraf van tien jaar. Schokkende verhalen waar de meeste slachtoffers niet mee naar buiten durven te komen. De vrouwen in deze documentaire vonden de moed om er openlijk over te praten in de hoop zo andere slachtoffers te kunnen helpen.

'My Dad the Paedophile', om 20.35 uur op Play Crime.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  radio2 op VRT 1: ann&daan
  11:00
  Winterbeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Winterbeelden
 • 10:15
  Idefix en de onverzettelijken
  10:35
  Grizzy & the Lemmings
 • 09:50
  Geen uitzending
  11:55
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
 • 10:00
  Dinner Date
  10:45
  Geen uitzending
 • 09:05
  Geen uitzending
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 02:20
  Geen uitzending
  13:55
  Airwolf
 • 09:40
  Strong Medicine
  15:55
  The Flying Doctors
 • 10:00
  Joe
  14:55
  Geen uitzending
 • 10:00
  Geen uitzending
  12:15
  De Tafel van Gert
 • 09:50
  Geen uitzending
  10:20
  CSI: Crime Scene Investigation
 • 10:10
  Wipeout
  10:50
  Bar Rescue
 • 09:35
  The Block NZ
  10:35
  Love It or List It
 • 09:40
  Criminal Confessions
  10:20
  Snapped
 • 10:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 10:03
  Het zelfbouwhuis
  12:00
  Dit Is Wat Mijn Mama Zei
 • 09:50
  Ainsley Eats The Streets
  10:40
  Roger van Damme - Goud
 • 09:00
  Hockey Pro League Vrouwen
  10:25
  Eredivisie
 • 10:05
  Midsomer Murders
  10:50
  Ms Fisher's Modern Murder Mysteries
 • 10:15
  Nederland in Beweging
  10:30
  MAX Geheugentrainer
 • 09:35
  Nieuwsuur
  10:20
  Noord-Zuid-Oost-West
 • 10:16
  Tik Tak
  10:21
  Bo Beer