PRIME haalt hoogste aantal klanten ooit

woensdag 21 januari 2009

Tijdens een update over de ontwikkelingen rond digitale televisie maakte Telenet bekend dat PRIME op 31 december 2008 meer dan 180.000 klanten telde. Nooit eerder werden zoveel klanten genoteerd voor een zender die vandaag toch het beste film- en sportaanbod op Telenet Digital TV garandeert. Verder gaf Telenet ook meer details over het speciale aanbod dat het Mechelse bedrijf aan INDI klanten wil aanbieden.


ONG>PRIME voor het eerst meer dan 180.000 klanten
"Dit is een historisch cijfer", beklemtoont Anouk Mertens VP Televisie "PRIME is vorig jaar door het fameuze plafond van Filmnet (dat later Canal+ werd) gestoten en zet nu een record aantal klanten neer. Waar iedereen nog kritisch keek naar de toekomst van een zender als PRIME bij de lancering van digitale televisie in 2005 zeker omdat het toenmalige Canal+ de Belgische voetbalcompetitie niet meer zou aanbieden bewijst PRIME dat het vandaag sterker is dan ooit. Ongetwijfeld zijn het sterke aanbod aan films en series en het spectaculaire buitenlandse sportaanbod daar de belangrijkste drivers voor". "Onze ambitie ligt verder", vervolledigt Anouk Mertens " wij willen ook in 2009 blijven groeien en daarom lanceerden we twee nieuwe filmkanalen: PRIME Star en PRIME Family, n we verdubbelden het aantal films op aanvraag tot 300. Die zijn voor klanten van PRIME gratis te bekijken in video on demand ."

Speciaal aanbod voor INDI klanten
INDI klanten die vandaag eigenaar zijn van een INDI box en daarnaast of in de plaats Telenet Digital TV wensen kunnen Telenet Digital TV klant worden met een korting van 6 maanden gratis huur en gratis activatie ter waarde van 98. De korting kan oplopen tot 12 maanden gratis HD-huur en gratis activatie als de klant ook een Telenet internet- of telefonieproduct neemt. De inschrijvingen voor het aanbod lopen vanaf 2 februari. De betrokken klanten krijgen daarover in de loop van februari bericht. Voor de INDI huur- klanten werd al eerder bekend gemaakt dat zij automatisch lagere huurtarieven krijgen (aanpassingen reeds doorgevoerd in november 2008).

Ook Disney voor Video on Demand
In de marge van de Telenet update werd ook bekend gemaakt dat Telenet een videoon demand overeenkomst heeft met Disney. Naast overeenkomsten met andere studio's als Warner, Sony, Paramount, Universal zijn nu ook de nieuwste Disneytoppers als Wall-E, Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Highschool Musical 3 op aanvraag te bestellen in de TV-theek van van Telenet Digital TV.

Verminderd energieverbruik voor settopbox met PVR functie
Vandaag maakte Telenet bekend dat het een technologie ontwikkeld heeft om de settop boxen, voorzien van een harde schijf, beduidend minder energie te laten verbruiken. Deze intelligente software gaat over tot een zogenaamde "spin down" wanneer de schijf niet gebruikt wordt en start deze automatisch terug wanneer er door de klant geplande opnames moeten gemaakt worden. Dit betekent in praktijk een besparing tot 20% aan energieverbruik voor onze klanten. Deze ontwikkeling kadert in het engagement van Telenet om conform de ambitie van de Europese Commissie 20% minder C02, 20% hernieuwbare energie en 20% energiebesparingen tegen 2020 te realiseren. Telenet is daarom midden 2008 overgeschakeld op 100% groene energie, wat een uiterst gunstige impact heeft op haar CO2 footprint.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook
Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Ze zal met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

'Steenrijk, Straatarm', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers