Najaar Canvas : 'Streng maar rechtvaardig'

dinsdag 22 augustus 2006

De rechtvaardige rechters nemen in de nazomer politiek verlof. In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen van 8 oktober is het nog even wachten tot de rechters alle partijprogramma's hebben nagelezen en elke stem persoonlijk hebben nageteld.

M


aar de kijker hoeft niet op zijn honger te blijven. Het compilatieprogramma Streng maar rechtvaardig breidt zijn keuzelijst uit met de beste momenten van het 5de jaar van De rechtvaardige rechters, het populaire Canvasprogramma waarin telkens drie rechters onder voorzitterschap van opperrechter Jo Van Damme hun ludieke kijk geven over de dingen des levens en andere boeiende fenomenen. In drie extra afleveringen worden de meest ophefmakende zaken uit het gerechtelijke archief van Vilvoorde opgediept. Vanaf 18 september, op maandag om 21.55 u.

Opperrechter Jo Van Damme: "In afwachting van de DVD-box, de spel CD-rom, de kledinglijn en de anatomisch correcte Rechtvaardige Rechters-poppetjes, is dit een bescheiden poging om de onverzadigbare fan tevreden te stellen. In alle bescheidenheid gewagen wij van een aaneenschakeling van lichtjes grappige, enigszins hilarische, vrij spitsvondige tot ronduit onnozele momenten."

Streng maar rechtvaardig bloemleest uit de 30 laatste afleveringen van De rechtvaardige rechters. Dat programma werd voor het eerst uitgezonden in september 2001 en groeide uit tot een kijkcijfertopper. Het hof van De rechtvaardige rechters zetelde 99 afleveringen langs in volkscafé De Cam in Gooik en verhuisde in 2005 naar brasserie De Met in Vilvoorde. Daar zette Jo van Damme de traditie verder om zijn rechters allerlei heikele kwesties voor te leggen.

De Rechters: Bert Kruismans, Alain Grootaers, Jan Verheyen, Patrick De Witte, Ivo De Wijs, Brik Van Dyck, Martin Heylen, Peter Stevens en Jean Blaute.
Opperrechter: Jo Van Damme
Pianist: Miguel Wiels
Zangeressen: Melike Tarhan en Ilse La Monaca

Op maandag 18 september laten de Rechters alvast hun licht schijnen over de X-factor van Jean Blaute, helpen ze Saartje Vandendriessche persoonlijk met haar uitdaging als omroepster en geven ze een glasheldere uiteenzetting over het generatiepact.

'Streng Maar Rechtvaardig', vanaf maandag 18 september om 21.55 uur op Canvas.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers