MNM-dj Astrid Demeure nieuw proefkonijn 'Ook Getest op Mensen'

woensdag 22 augustus 2012

Vanaf woensdag 5 september gaat Ook getest op mensen elke woensdag live op zoek naar het antwoord op vragen over ons lichaam en onze gezondheid. Het programma doet daarvoor opnieuw geregeld een beroep op de kijker, met nieuwe grootschalige enquêtes, screenings in het mobiele lab en veel ruimte voor vragen en feedback.

Daarnaast laat ''Ook Getest op Mensen'' dit seizoen een nieuw proefkonijn op de wereld los: MNM-dj Astrid Demeure.

Vanaf woensdag 5 september buigt ''Ook Getest op Mensen'' zich opnieuw negen weken lang over de meest uiteenlopende vragen over ons lichaam en onze gezondheid. Waaraan moet een goede boekentas voldoen en hoeveel mag die wegen? Is sms’en achter het stuur even gevaarlijk als dronken rijden? Wat doet de zadeldruk van een fiets met de erectie van mannelijke wielertoeristen? En 1 op 5 Belgen, waarvan negentig procent vrouwen, is chronisch geconstipeerd. Wat valt daaraan te doen?

Marcel Vanthilt schuwt geen enkele vraag in het nieuwe seizoen en roept de hulp in van experts om klaarheid te scheppen. 'Ook Getest op Mensen' geeft telkens een duidelijk en betrouwbaar antwoord, want alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijke studies. Die informatie wordt aan de hand van reportages en experimenten in de studio aanschouwelijk gemaakt.

Huisarts Tom Jacobs kan uiteraard niet ontbreken in het nieuwe seizoen van 'Ook Getest op Mensen'. Hij antwoordt op prangende gezondheidsvragen en helpt hardnekkige misverstanden voor eens en altijd de wereld uit.

Een nieuw proefkonijn
Net als vorig seizoen zal 'Ook Getest op Mensen' af en toe een beroep doen op een bekend proefkonijn. Stelde vorig seizoen Eva Daeleman haar bevallige lichaam nog ter beschikking aan de wetenschap, dan is het nu de beurt aan MNM-dj Astrid Demeure. Zij verdiept zich in 'Ook Getest op Mensen' in alles wat te maken heeft met het menselijke brein en biedt grootmoedig haar eigen grijze cellen aan om een en ander uit te testen in de praktijk.

Astrid ziet het al helemaal zitten: 'Ik ben benieuwd en kijk erg uit naar de opnames. Al wordt het wel afwachten wat die proeven over mijn herseninhoud te vertellen hebben.' (lacht)

Astrid Demeure (°1986) is afkomstig uit Sint-Truiden en studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en Woord aan het Herman Teirlinckinstituut in Antwerpen. Na een stage bij Q-Music en MTV Networks ging ze aan de slag als vj bij TMF, waar ze van 2008 tot 2011 het after school-programma 'WTF?!' presenteerde.

Sinds oktober 2011 is Astrid MNM-dj, waar ze 'MNM Request' en 'Bootylicious' presenteerde. Momenteel is ze elk weekend te horen op MNM in 'Saturday en Sunday Pop-Up', een interactief weekendprogramma waarin luisteraars via sociale media de platen kiezen die ze willen horen op MNM.

Interactieve aanpak
'Ook Getest op Mensen' gaat opnieuw helemaal live en dat maakt het mogelijk om interactief in te spelen op vragen en feedback van de kijker. In het nieuwe seizoen blijft het programma de interactie met de kijker opzoeken.

Zo organiseert 'Ook Getest op Mensen' dit seizoen een interactieve eerstehulpquiz, die de kijker live thuis kan meespelen. Wat moet je eerst doen bij een ongeval thuis? 'Ook Getest op Mensen' test hoe goed we op de hoogte zijn van eerste hulp en schakelt daarvoor ook de 'Thuis'-acteurs in.

Na de grootschalige seksenquête van vorig jaar wil 'Ook Getest op Mensen' dit seizoen te weten komen hoe het zit met de BMI of body mass index van de Vlaming. Zijn we slanker of dikker dan we denken? 'Ook Getest op Mensen' roept de hulp in van de kijker om de enquête in te vullen en presenteert op woensdag 12 september het resultaat.

Net als vorig seizoen trekt 'Ook Getest op Mensen' de straat op met zijn mobiel lab. Deze keer wil het programma weten hoe het gesteld is met de oren van onze jongeren en hoeveel mensen zonder dat ze dat weten leven met een chronisch hoge bloeddruk, een stille doder.

Eerste drie afleveringen met Kobe Ilsen
'Ook Getest op Mensen' gaat op 5 september uitzonderlijk niet van start met Marcel Vanthilt als presentator. Die zorgt met drie extra weken 'Villa Vanthilt' voor een extra lange indian summer op Eén en vertrouwt de presentatie van 'Ook Getest op Mensen' intussen toe aan Kobe Ilsen. Die is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want ook vorig jaar heeft hij al eens een aflevering van 'Ook Getest op Mensen' gepresenteerd. Vanaf woensdag 26 september is Marcel opnieuw op post.

'Ook Getest op Mensen', vanaf woensdag 5 september om 20.40 uur op Eén.DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
ookgetest

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Starsky en Hutch, twee eigenzinnige undercoveragenten uit Zuid-Californië, worden op bevel van kapitein Dobey samen op pad gestuurd wanneer er op het strand van Bay City een lijk wordt aangetroffen. De twee worden geconfronteerd met hun sterk uiteenlopende karakters en komen al snel terecht in het gevaarlijke drugsmilieu. Ze worden aangewezen op informant Huggy Bear, die hen op het spoor zet van crimineel Reese Feldman.

'Starsky & Hutch', film uit 2004 met oa. Ben Stiller en Snoop Dogg, om 20.30 uur op VTM 3.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:35
  Sporza op zondag
  17:35
  The Zoo
 • 13:50
  Ketnet Junior
  17:10
  Planet of treasures
 • 14:55
  Mega Mindy
  15:20
  Prinsessia
 • 14:15
  Chicago Fire
  15:05
  Chicago P.D.
 • 14:10
  Your Home Made Perfect
  15:15
  Voor hetzelfde geld
 • 12:35
  Onderbreking
  15:00
  The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
 • 14:10
  Les aventures de Rabbi Jacob
  15:55
  The World's Deadliest Weather
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 14:30
  Geen uitzending
  15:00
  Joe
 • 13:40
  Geen uitzending
  15:45
  Roger van Damme desserts
 • 14:45
  CSI: Vegas
  15:30
  CSI: NY
 • 14:05
  Yes Man
  15:50
  Cops
 • 14:20
  A Murder in the Family
  16:55
  Criminal Confessions
 • 14:40
  De Wereldkeuken
  15:25
  Nuances
 • 13:40
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 12:50
  al-1-maar-hits
  21:00
  Hadiemicha
 • 14:43
  Het zelfbouwhuis
  15:01
  Hallo roger
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 14:35
  The Last Dance
  15:25
  Dok
 • 14:45
  Midsomer murders
  18:45
  The Larkins
 • 14:30
  American Pickers
  18:10
  NCIS: New Orleans
 • 13:05
  NOS Studio Sport Live: Schaatsen Daikin NK Afstanden
  15:03
  NOS Studio Sport Live: WK Veldrijden
 • 14:43
  Zin in morgen
  15:17
  De Boeddhistische Blik: Letter to San Zaw Htway
 • 14:40
  Brugklas weekoverzicht
  15:30
  Buitenspel