MNM-dj Astrid Demeure nieuw proefkonijn 'Ook Getest op Mensen'

woensdag 22 augustus 2012

Vanaf woensdag 5 september gaat Ook getest op mensen elke woensdag live op zoek naar het antwoord op vragen over ons lichaam en onze gezondheid. Het programma doet daarvoor opnieuw geregeld een beroep op de kijker, met nieuwe grootschalige enquêtes, screenings in het mobiele lab en veel ruimte voor vragen en feedback.

Daarnaast laat ''Ook Getest op Mensen'' dit seizoen een nieuw proefkonijn op de wereld los: MNM-dj Astrid Demeure.

Vanaf woensdag 5 september buigt ''Ook Getest op Mensen'' zich opnieuw negen weken lang over de meest uiteenlopende vragen over ons lichaam en onze gezondheid. Waaraan moet een goede boekentas voldoen en hoeveel mag die wegen? Is sms’en achter het stuur even gevaarlijk als dronken rijden? Wat doet de zadeldruk van een fiets met de erectie van mannelijke wielertoeristen? En 1 op 5 Belgen, waarvan negentig procent vrouwen, is chronisch geconstipeerd. Wat valt daaraan te doen?

Marcel Vanthilt schuwt geen enkele vraag in het nieuwe seizoen en roept de hulp in van experts om klaarheid te scheppen. 'Ook Getest op Mensen' geeft telkens een duidelijk en betrouwbaar antwoord, want alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijke studies. Die informatie wordt aan de hand van reportages en experimenten in de studio aanschouwelijk gemaakt.

Huisarts Tom Jacobs kan uiteraard niet ontbreken in het nieuwe seizoen van 'Ook Getest op Mensen'. Hij antwoordt op prangende gezondheidsvragen en helpt hardnekkige misverstanden voor eens en altijd de wereld uit.

Een nieuw proefkonijn
Net als vorig seizoen zal 'Ook Getest op Mensen' af en toe een beroep doen op een bekend proefkonijn. Stelde vorig seizoen Eva Daeleman haar bevallige lichaam nog ter beschikking aan de wetenschap, dan is het nu de beurt aan MNM-dj Astrid Demeure. Zij verdiept zich in 'Ook Getest op Mensen' in alles wat te maken heeft met het menselijke brein en biedt grootmoedig haar eigen grijze cellen aan om een en ander uit te testen in de praktijk.

Astrid ziet het al helemaal zitten: 'Ik ben benieuwd en kijk erg uit naar de opnames. Al wordt het wel afwachten wat die proeven over mijn herseninhoud te vertellen hebben.' (lacht)

Astrid Demeure (°1986) is afkomstig uit Sint-Truiden en studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en Woord aan het Herman Teirlinckinstituut in Antwerpen. Na een stage bij Q-Music en MTV Networks ging ze aan de slag als vj bij TMF, waar ze van 2008 tot 2011 het after school-programma 'WTF?!' presenteerde.

Sinds oktober 2011 is Astrid MNM-dj, waar ze 'MNM Request' en 'Bootylicious' presenteerde. Momenteel is ze elk weekend te horen op MNM in 'Saturday en Sunday Pop-Up', een interactief weekendprogramma waarin luisteraars via sociale media de platen kiezen die ze willen horen op MNM.

Interactieve aanpak
'Ook Getest op Mensen' gaat opnieuw helemaal live en dat maakt het mogelijk om interactief in te spelen op vragen en feedback van de kijker. In het nieuwe seizoen blijft het programma de interactie met de kijker opzoeken.

Zo organiseert 'Ook Getest op Mensen' dit seizoen een interactieve eerstehulpquiz, die de kijker live thuis kan meespelen. Wat moet je eerst doen bij een ongeval thuis? 'Ook Getest op Mensen' test hoe goed we op de hoogte zijn van eerste hulp en schakelt daarvoor ook de 'Thuis'-acteurs in.

Na de grootschalige seksenquête van vorig jaar wil 'Ook Getest op Mensen' dit seizoen te weten komen hoe het zit met de BMI of body mass index van de Vlaming. Zijn we slanker of dikker dan we denken? 'Ook Getest op Mensen' roept de hulp in van de kijker om de enquête in te vullen en presenteert op woensdag 12 september het resultaat.

Net als vorig seizoen trekt 'Ook Getest op Mensen' de straat op met zijn mobiel lab. Deze keer wil het programma weten hoe het gesteld is met de oren van onze jongeren en hoeveel mensen zonder dat ze dat weten leven met een chronisch hoge bloeddruk, een stille doder.

Eerste drie afleveringen met Kobe Ilsen
'Ook Getest op Mensen' gaat op 5 september uitzonderlijk niet van start met Marcel Vanthilt als presentator. Die zorgt met drie extra weken 'Villa Vanthilt' voor een extra lange indian summer op Eén en vertrouwt de presentatie van 'Ook Getest op Mensen' intussen toe aan Kobe Ilsen. Die is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want ook vorig jaar heeft hij al eens een aflevering van 'Ook Getest op Mensen' gepresenteerd. Vanaf woensdag 26 september is Marcel opnieuw op post.

'Ook Getest op Mensen', vanaf woensdag 5 september om 20.40 uur op Eén.



DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
ookgetest

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 07:40
    Lou
    05:15
    Geen uitzending
  • 07:40
    De Buurtpolitie Extra
    05:30
    Geen uitzending
  • 07:10
    Ik vertrek XL
    02:25
    Geen uitzending
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 07:00
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 07:40
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:32
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:25
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 07:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:20
    Beyond Paradise
    02:45
    Midsomer Murders
  • 07:11
    Tijd voor Max
    01:44
    Mindfck
  • 07:39
    De kunst van het Binnenhof
    08:04
    Petrus in het land
  • 07:45
    De magische auto
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal