Lowie van Luc Bomans maakt zijn opwachting in 'Thuis'

dinsdag 4 december 2012

Vrijdag 7 december wordt voor Luc Bomans een dag om nooit meer te vergeten, want dat is de dag waarop hij na vele jaren wordt herenigd met zijn zoon Lowie. Het overweldigende geluk van Luc staat in schril contrast met de argwaan en verwardheid van Lowie, die tot voor kort niet eens wist dat hij nog een vader had.

De rol van Lowie wordt vertolkt door Mathias Vergels, die op 7 december voor het eerst te zien is in 'Thuis'.

Terwijl Luc (Mark Willems) zijn handen vol heeft met het wespennest waarin Katrien (Lotte Vannieuwenborg) terecht is gekomen na het overlijden van Madeleine (Alice Toen), staat onverwachts ook zijn eigen leven helemaal op zijn kop. Zonder enige voorbereiding staat hij na vele jaren oog in oog met zijn bloedeigen zoon, Lowie (Mathias Vergels)! Maar het moment waarvan Luc jaren heeft gedroomd, verloopt veel minder hartelijk dan hij had gehoopt.

Schok
De zestienjarige Lowie wordt terug naar België gestuurd nadat zijn moeder Leontien in Mexico in een tragisch verkeersongeval is omgekomen. Omdat hij minderjarig is, moet hij bij zijn vader gaan wonen, een vader die hij nooit echt heeft gekend. Erger nog, zijn moeder heeft hem al TVV Thuis Mathias Vergels is Lowie in 'Thuis' (foto: Eén - © VRT 2012)tijd verteld dat zijn vader overleden was. Voor Lowie is de schok dan ook heel groot wanneer hij hoort en ziet dat Luc nog leeft.

Hoewel iedereen heel erg zijn best doet om hem goed op te vangen, voelt Lowie zich allesbehalve gelukkig. Hij heeft het verlies van zijn moeder amper kunnen verwerken en zit nu ook vol vragen en twijfels over Luc: Wie is zijn vader? Waarom heeft zijn moeder jaren tegen hem gelogen? Wat is er echt gebeurd tussen Luc en zijn moeder?

Ook voor Luc verlopen die eerste weken erg moeilijk. Hij doet zijn uiterste best om een gesprek aan te knopen met Lowie, maar keer op keer botst hij op een muur. Met de hulp en steun van Julia (Myriam Bronzwaar) en Simonne (Marleen Merckx), proberen ze heel voorzichtig om die muur beetje bij beetje te doorbreken. Het is pas wanneer hij een gelijkgestemde ziel vindt dat Lowie stilaan begint te ontdooien...

Een brief van Leontien
Enkele dagen na de terugkeer van Lowie, op 12 december, wordt het testament van Leontien voorgelezen. Dan blijkt dat Leontien een brief heeft geschreven voor Lowie, maar die mag hij pas lezen wanneer hij achttien jaar is. Tot dan moeten Simonne en Frank (Pol Goossen) de brief in bewaring houden. De nieuwsgierigheid van Lowie wordt meteen geprikkeld: Wat staat er in die brief? Bij Luc slaat de angst om zijn hart, want hij weet, net als Frank en Simonne, maar al te goed wat in de brief staat. Zijn verleden met Leontien was allesbehalve een sprookje en zodra Lowie die hele geschiedenis te weten komt, verspeelt Luc al zijn kansen om ooit nog een normale vader-zoonrelatie op te bouwen met Lowie. Vanaf dan heeft Luc slechts één doel: die brief in handen krijgen. En Frank, die heeft voor het eerst sinds lang de macht in handen...

Mathias Vergels
De rol van Lowie wordt vertolkt door Mathias Vergels. Mathias Vergels (° 1992) komt uit Sint-Genesius-Rode en volgde de opleiding Woord en Drama aan de kunsthumaniora, eerst in Lier en later in Antwerpen. Hij vertolkte al enkele kleine gastrollen in de film 'Bo', de tv-serie 'Aspe' en het historische drama 'Parade's end'. In 2010 bemachtigde hij een van de hoofdrollen in de film 'Noordzee Texas' en later was hij ook nog te zien in 'Mixed kebab' en 'Allez Eddy'. Naast acteren houdt Mathias zich ook bezig met muziek, meer bepaald met zang, gitaar en drums.

Lowie komt 'Thuis', vrijdag 7 december om 20.10 uur op Eén.


Lees ook:
'Thuis': inhouden week 49 online

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturi leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op En.

Dossiers