Kijkcijfers: bijna 1 miljoen kijkers voor première 'David'

maandag 21 september 2009

Bijna één miljoen Vlamingen hebben vrijdag en zondag kennisgemaakt met 'David', de nieuwe telenovelle van vtm. Vrijdag waren er dat 716 000 en zondagavond nog 'ns 390 000, van wie 254 000 mensen, die vrijdagavond niet gekeken hadden. In totaal dus 1 106 000 kijkers, van wie er 136 000 twee keer hebben gekozen voor 'David'.

'Dat zijn zeer mooie cijfers, die het beste laten verhopen voor de toekomst', aldus An Rydant, programmatiemanager fictie bij vtm. 'Een vergelijking met de resultaten van onze vorige telenovelles ligt niet voor de hand. 'David' is – in tegenstelling tot 'Sara' en 'Louislouise' gestart op een vrijdagavond en dan kijken er minder mensen naar televisie dan op een dag in de week. Daarom hadden we ook meteen een tweede uitzendingsmoment gekozen op zondagavond'.

En zo kom je dus aan een totaal van 970 000 kijkers die, ofwel op vrijdag, ofwel op zondag kennisgemaakt hebben met de nieuwste telenovelle. Met dat cijfer nestelt 'David' zich in het spoor van 'Louislouise', dat 985 000 Vlamingen wist te bekoren met z'n première, en boven 'Sara', dat 835 000 kijkers haalde bij z'n eerste aflevering.

De kijkers hebben in elk geval genoten van de dubbele startaflevering van 'David'. Na de positieve perscommentaren, blijken ook de eerste reacties van de kijkers zeer lovend. Een paar reacties: 'Het is echt tof in mekaar gestoken'. 'Zalig', 'Mooi!!! Die begingeneriek, de soundtrack, … Zo vertederend, die wereldvreemde David', en 'Heel mooi. Kan niet wachten om de volgende afleveringen te zien!!'.

Dat kan elke werkdag op vtm om 18.25 en elke zondagavond met een volledig overzicht van alle afleveringen in 'De Week van David'. Voor wie deze reguliere afspraken niet goed uitkomen is er uiteraard ook nog iWatch. Daar kan je een aflevering, die nog niet op antenne is geweest, vooraf bekijken voor €3. Na uitzending betaal je voor de volgende afleveringen nog €1. Als we kijken naar de opvragingen totnogtoe, dan staat 'David' meteen in de top 3, achter 'Familie' en 'Code 37'.


Lees ook:
Kijkcijfers: analyse 18,19 en 20 september 2009
Herbekijk de start van 'David'

DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers