Jacky Lafon niet gelukkig met IQ-test

vrijdag 16 maart 2007

'Familie'-actrice Jacky Lafon eindigde woensdagavond met een weinig flaterende IQ-score van 74 in de nationale test op VTM. In een wetenschappelijk experiment in Nederland haalde zelfs een oerang oetang een score van 75 door met een stokje de antwoorden aan te duiden. 'Ik heb er niet wakker van gelegen maar ben er wel mee opgestaan. Ik heb er vandaag meer last van dan gisteren'.

Jacky legde in de uitzending zelf al uit dat ze de verkeerde bril meegenomen had. 'Ze hadden gezegd: 'Neem je leesbril mee.' Maar daar kon ik niks mee zien want het scherm stond een heel eind van ons af. Ik had mijn bril voor de lange afstand moeten meenemen,' klaagt de actrice. Ook werden de BV's nergens over gebriefd. Zo wisten ze niet dat de vragen binnen een bepaalde tijd moesten beantwoord worden, daarom drukte de actrice soms te laat af. Ook drukte ze soms af bij een voorbeeldvraag uit zenuwachtigheid.

Bij eerdere IQ tests haalde Jacky Lafon 98. 'Dat was in avondcursussen, waar we de tijd kregen om de vragen op te lossen. Nu ging alles razendsnel. Ik heb iets tegen die bakskes. Nu gaan de mensen denken dat ik terug naar het Bijzonder Onderwijs moet, het is toch wel een beetje vernederend'. Ook Jeff Hoeyberghs stelde teleur met een IQ van 110, al was hij al blij dat hij boven de 100 zat. 'Ik word altijd voor de grootste excentriekeling versleten, voor één keer is het bewijs geleverd dat ik perfect normaal ben en nu is het ook weer niet goed'.

Professor Lievens, die de IQ test opstelde, vindt dat de IQ test van woensdagavond perfect vergelijkbaar was met diegene die de Nederlandse BNN uitzond. 'Wat de score van die orang oetang betreft: dat zou ik toch wel willen zien. Al is het mogelijk want bij meerkeuzevragen heb je altijd één kans op vier dat je scoort en foute antwoorden worden niet bestraft. En zo'n aap heeft natuurlijk ook een trainer,' aldus nog de professor.

Bron: hbvl.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

'Eigen Kweek', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers