Film 'De Stig' van Eric Goens in de bioscoop

dinsdag 14 januari 2020
Foto: Eén - © VRT 2019

'De Stig', de film van Eric Goens over ex-wielrenner Stig Broeckx, is vanaf 3 maart te zien in de bioscoop. En dat is voor de makers een droom die in vervulling gaat. Een trotse Goens maakt dat nieuws zelf via sociale media bekend.

Voor het Eén-programma 'Bargoens' volgde Eric Goens Stig Broeckx al tijdens zijn revalidatie. De wielrenner was in mei 2016 zwaar gewond geraakt tijdens een valpartij in de Baloise Belgium Tour. Hij raakte in een coma en dokters voorspelden weinig goeds. Het was nog maar de vraag of hij ooit weer zou ontwaken. Maar zes maanden na de fatale crash, gaf Stig weer teken van leven. Beetje bij beetje ging het beter bij hem. Na anderhalf jaar kon hij weer praten en stappen.


Tijdens het maken van de reportage over Stig Broeckx voor 'Bargoens' op Eén rijpte al vlug het idee om ook een film over de moedige jongeman te maken. 'De Stig' was geboren. In die film wordt vooral getoond hoe de voormalige wielrenner de draad van het gewone leven weer oppikt. Vorig jaar al drukte Eric Goens de wens uit op de film in de cinema te brengen. En voorts hoopt hij ook dat Eén 'De Stig' zal willen uitzenden.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice 4 All' (VIER)

Meester Vandemeulebroucke reist af naar IsraŽl. Daar ontmoet hij zijn cliŽnt Serge Muller. Die wordt ervan beschuldigd wapens geleverd te hebben aan het FARC, dat hem vervolgens zou betaald hebben met cocaÔne. Er verdween in dat dossier ook een diamant van 11 karaat met een waarde van maar liefst 4 miljoen euro. De broers Souidi bezoeken New York, de stad van hun dromen. Ze hopen er ooit een bijkantoor te kunnen openen. Meester Vanmechelen bezoekt zijn vriend Jantje O. Jan Oosterbaan werd Europees kampioen kickboksen maar raakte op het slechte pad en belandde in de gevangenis. Na zijn straf opende hij een sportschool.

'Jutice For All', om 20.45 uur op VIER.

Dossiers