En stelt nieuwste fictieproject voor: 'Los Zand'

donderdag 6 november 2008

Enkele weken geleden stelde En in Lier het nieuwe fictieproject 'Goesting' voor en ook vandaag werd alweer een nieuwe serie aangekondigd: 'Los Zand'. Hiermee bevestigt En zijn keuze om te blijven investeren in kwalitatieve fictie van eigen bodem, ook voor midweekfrequenties.

In d

e toekomst zal En daarbij bewust voor kortere reeksen kiezen, omdat die een grotere variatie aan onderwerpen toelaten. De nieuwe reeks 'Los zand', die initieel werd aangekondigd met de werktitel 'De ontdekkingsreis', is er zo een. 'Los zand' is om meer dan n reden een bijzondere reeks.

Eerst en vooral kan de serie rekenen op een grote en indrukwekkende cast. Veel klinkende namen hebben zich achter dit project geschaard. Bovendien worden met 'Los zand' letterlijk grenzen verlegd, want grote delen van de reeks zijn in het verre Namibi gedraaid, een primeur voor een En-serie.

Het verhaal
In de nieuwe midweekfictiereeks 'Los zand' trekken drie jonge koppels naar Namibi voor de reis van hun leven. Ze hebben een avontuurlijke roadtrip voor ogen, maar onderweg komen ze voor grote verrassingen te staan. In oktober trok een ploeg van 'Los zand' naar Namibi om er de reisscnes in te blikken en de komende maanden staan er nog opnames in eigen land op het programma.

In 'Los zand' trekken drie jonge koppels halsoverkop naar Namibi voor een avontuurlijke reis door de woestijn. Ze laten alles vallen om zich nog een laatste keer aan een onbezonnen en wild avontuur te wagen voor ze zich definitief settelen.

Het is Vincent Vandeweghe (Matthias Schoenaerts), een succesvolle dertiger, die het initiatief neemt voor de reis. Er staat Vincent een veelbelovende carrire te wachten als creditcontrolmanager bij EK Finance, maar hij laat alles schieten voor de trip. Bovendien weet hij ook zijn vriendin Sylvia (Lotte Pinoy) en zijn vrienden Maarten (Steve Aernouts) en Willem (Koen De Bouw) te overtuigen om met hem mee te gaan. Maarten en Willem nemen bovendien hun vriendinnen Julie (Nele Van Rompaey) en Charlotte (Tine Embrechts) mee, zodat het reisgezelschap uiteindelijk zes mensen telt.

Het thuisfront
Omdat de drie koppels zich in het avontuur storten zonder het thuisfront in te lichten, hebben hun ouders het raden naar het waarom van hun vertrek. Alleen Marc (Karel Vingerhoets) en Mieke (Marijke Pinoy), de ouders van Maarten en Sylvia, zijn op de hoogte van hun plannen.

Op Vincents werk zijn ze niet opgezet met diens onaangekondigde afwezigheid. Zijn baas, Robrecht Palsterman (Dries Vanhegen), vreest dat Vincent kwalijke plannen heeft en hij besluit Vincents vader Serge (Erik Van Herreweghe) daarover aan te spreken. Serge, een voormalig eigenaar van EK Finance en een oude vriend van Robrecht, onderzoekt de zaak en ontrafelt gaandeweg het net waarin zijn zoon zich heeft vastgereden.

De tocht
In Namibi reizen de mannen op motoren door het betoverende landschap, terwijl hun vriendinnen een eigen traject volgen met een Landrover. Hun aanvankelijke enthousiasme maakt echter al snel plaats voor twijfels over de bedoeling van de reis. Maarten begint zich vragen te stellen bij het gedrag van zijn beste vriend Vincent, Willems vriendin Charlotte blijkt er een eigen agenda op na te houden en Julie bekent een misstap uit het recente verleden.

Door de onverwachte onthullingen begint de vriendschap tussen de zes stilaan barsten te vertonen. En vraag dringt zich steeds prominenter op: waar gaat deze reis naartoe?

'Los zand' is een productie van Sputnik TV voor En. De startdatum voor de reeks is nog niet bekend.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Dertigers' (Eén)

Na een wilde nacht crasht Saartje volledig, ze mist Pieter enorm. Nora neemt Hans in vertrouwen. Tinne geeft haar relatie met Steven een nieuwe kans. Bart staat onder zware druk en vliegt uit tegen zijn dochter.

'Dertigers', om 21.30 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:35
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 23:45
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 07:40
  Moka's fantastische avonturen
 • 07:35
  Pokmon: Zon & Maan Ultra-Avonturen
  08:00
  De Buurtpolitie - Extra
 • 07:05
  My Kitchen Rules
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:10
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 01:45
  Geen Uitzending
  12:15
  Magnum
 • 07:40
  The Mr. Peabody & Sherman Show
  08:05
  SheZow
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 07:40
  Geen uitzending
  07:55
  De smaaktoerist
 • 07:35
  Charmed
  08:20
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michal Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:40
  Tiny Lives
  08:40
  The Doctors
 • 07:45
  Soep!
  08:00
  De gezonde goesting
 • 20:35
  Herhalingslus
  19:00
  Trends Gazellen 2021
 • 07:00
  Goeiemorgen morgen
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:36
  Tooldokter
  07:46
  Hallo roger
 • 07:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  14:00
  De Koepelzaal - Live
 • 07:40
  Goedemorgen Nederland
  08:00
  NOS Journaal
 • 07:45
  NOS Journaal
  08:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 07:40
  KRO Kindertijd
  07:46
  Zin in Zappelin