Eén-reeks 'Wedding Day' wint goud op WorldMediaFestival

maandag 11 april 2016

Op het WorldMediaFestival in Hamburg haalde productiehuis deMENSEN goud met de documentairereeks 'Wedding Day'. 'Wedding Day' kaapte goud weg in de categorie Documentaries: Society and Social Issues.

Het Eén- programma maakt ook kans op de felbegeerde Grand Award voor beste documentaireprogramma. De winnaars van de Grand Award worden bekendgemaakt tijdens de WorldMediaFestival Awards Ceremony op 11 mei, in Hamburg.

WorldMediaFestival
Het prestigieuze WorldMediaFestival vindt elk jaar plaats in Hamburg en bekroont de beste internationale producties uit alle takken van de media. In totaal werden meer dan 750 producties ingezonden van over de hele wereld.

'Wedding Day'
In de documentairereeks 'Wedding Day' trekt fotografe Lieve Blancquaert de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om te trouwen. Lieve is te gast bij 8 bruiloften, telkens op een andere plek in de wereld. Ze trekt naar onze Noorderburen waar ze uitgenodigd is op een ultra-protestants huwelijk in de Hollandse Bible Belt. Ze reist naar oorlogsgebied op de grens met Syrië om er een trouw bij te wonen in het tweede grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Ze vliegt naar Las Vegas, 'the wedding capital of the world'. Ze vertrekt met heel wat vooroordelen naar Senegal waar polygamie legaal is. Ze is in Nepal om kindhuwelijken te onderzoeken wanneer het noodlot toeslaat en een zware aardbeving het land platlegt. Ze bezoekt Juchitan, in Mexico, waar vrouwen baas zijn. En ze woont een groepshuwelijk bij in Nanjiecun, het laatste communistische dorp van China.

De genomineerde aflevering is die waarin Lieve naar India reist, waar ze ondergedompeld wordt in de wereld van de superrijken die trouwen in onvoorstelbare luxe. Een huwelijksfeest duurt hier een week en begint vanaf 1 miljoen euro. Dure huwelijksbureaus worden ingeschakeld om de juiste partner te vinden voor zoon- of dochterlief. Maar van zodra Lieve deze wereld van extreme rijkdom verlaat, wordt ze geconfronteerd met de arme zijde van India, waar trouwen vaak de hel is.

'Wedding Day' kwam tot stand met de steun van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De reeks is de opvolger van 'Birth Day' en werd eind 2015, begin 2016 uitgezonden op Eén. 'Wedding Day' werd ook verkocht in Nederland en zal vanaf eind mei uitgezonden worden op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers