Acteur Senne Rouffaer overleden

vrijdag 14 juli 2006

Vandaag is op 80-jarige leeftijd acteur, regisseur en docent Senne Rouffaer overleden. Senne Rouffaer werd geboren op 19 december 1925 en werd bij het grote publiek bekend als Jan "Kapitein Zeppos" Stephorst.

Daarna was Senne nog te zien in talloze televisieseries die allemaal horen tot het Vlaamse televisiepatrimonium, zoals Axel Nort,  Dirk Van Haveskerke, Maria Spermalie, Hard Labeur en vele andere. 

Senne Rouffaer schitterde in verschillende films. Hoogtepunten uit zijn filmcarrière zijn ongetwijfeld De man die zijn haar kort liet knippen als Govert Miereveld (1964), Het Gezin van Paemel als Boer van Paemel (1986) en Minder dood dan de anderen (1992), waarvoor hij de Plateauprijs ontving.

In het theater verwierf Senne Rouffaer onder meer faam met zijn Shakespeare-vertolkingen.

Van 1972 tot 1992 nam Senne Rouffaer de artistieke leiding waar van de KVS en regisseerde er meer dan 30 voorstellingen.

Rouffaer doceerde vanaf 1970 ook aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en vanaf 1975 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Senne Rouffaer was voor het laatst in een VRT-reeks te zien in een gastrol in de advocatenreeks Recht op Recht.

Naar aanleiding van 50 jaar televisie zei Senne Rouffaer over Kapitein Zeppos: "Normaal moest Ward De Ravet de rol van Zeppos spelen. Toen hij ziek werd, vroeg Bert Struys of ik wilde overnemen. (Ik deed de regie, dus moest ik sowieso iedere dag aanwezig zijn.) Zeppos was volgens het oorspronkelijke scenario iemand die nogal vlug op de vuist ging. Dat past helemaal niet bij mij. Ik heb dan voorgesteld er een soort Engelse gentleman van te maken. Het vuistvechten werd vervangen door de sabel, die ik goed beheerste door klassieke toneelstukken te spelen."
 
Met het overlijden van Senne Rouffaer verliest Vlaanderen één van zijn grootste acteurs.

De VRT biedt de familie en vrienden van Senne Rouffaer zijn oprechte deelneming aan en wenst hen veel sterkte bij dit grote verlies.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers