'Villa Vanthilt' trekt deze zomer naar Dendermonde en Roeselare

maandag 7 maart 2011

Eind mei keert 'Villa Vanthilt' terug op Eén voor een zomer vol boeiende gesprekken en muziek. Dit jaar strijkt Marcel Vanthilt eerst neer in het midden van Vlaanderen, in Dendermonde. Na een onderbreking tijdens de Ronde van Frankrijk gaat 'Villa Vanthilt' vervolgens live vanop de Grote Markt in Roeselare.

In de zomer trekt Marcel Vanthilt opnieuw het land in met zijn livetalkshow 'Villa Vanthilt'. In juni staat de villa vijf weken lang op de Grote Markt van Dendermonde. Tijdens de Ronde van Frankrijk volgt een pauze van drie weken. Dan wordt de villa afgebroken in Dendermonde, vervoerd naar Roeselare en daar opnieuw opgebouwd. Vanaf eind juli tot eind augustus staat de villa centraal op de Grote Markt in Roeselare, en dat opnieuw voor vijf weken.

Enkele maanden geleden waren er 28 steden kandidaat om 'Villa Vanthilt' uit te nodigen. Onder andere op basis van een geschikt plein of markt werd een shortlist gemaakt. Niet alleen het uitzicht, maar ook de historische gevels en de sfeer zijn daarbij belangrijk. De steden moeten bovendien een ruim plein hebben dat vijf weken lang ononderbroken beschikbaar is voor de villa van Marcel. Bovendien speelt de oppervlakte van het plein een belangrijke rol. Vorige zomer namen het decor en de technische wagens makkelijk duizend vierkante meter in beslag, toeschouwers niet meegerekend. De afgelopen weken werden de marktpleinen van de steden op de shortlist bezocht door een delegatie van productiehuis deMENSEN om de locaties met elkaar te vergelijken. Na veel wikken en wegen viel de keuze op Dendermonde en Roeselare.

DENDERMONDE

De vernieuwde Grote Markt van Dendermonde werd in 2004 ingehuldigd en is het uithangbord van het historische stadscentrum. Die geschiedenis wordt benadrukt door gebouwen als het stadhuis met belfort en het vleeshuismuseum. Het belfort wordt sinds 1999 beschermd door de Unesco als werelderfgoed.

ROESELARE

De Grote Markt van Roeselare is het commerciële hart van de stad. Alle winkelstraten sluiten aan op het plein waar ooit de stadshallen en het oorspronkelijke belfort uit de dertiende eeuw stonden. Het stadhuis, een combinatie van rococo en moderne bouwkunst, heeft op de hoek een nieuwe belforttoren.

Hoe de villa er dit jaar precies zal uitzien, wordt in de loop van de komende weken bekendgemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit Syrië en hij wil in België een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarrière. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers