Lisbeth Imbo gaat eindejaarsreeks voor Canvas maken

donderdag 22 november 2012

Lisbeth Imbo gaat een eindejaarsprogramma maken voor Canvas. 'Tafel 13' is een vierdelige reeks talkshows waarin ze samen met een aantal verrassende gasten terugblikt op 2012 en vooruitkijkt naar 2013.

In de aanloop naar het programma wordt Lisbeth als anker van 'Login' afgelost door Riadh Bahri. Die maakt daarmee zijn debuut als presentator. 'Tafel 13' vervangt tijdens de laatste week van het jaar 'Reyers Laat' en wordt dus uitgezonden om 22.30 uur, van dinsdag 25 tot vrijdag 28 december. 'Login' loopt als vanouds van maandag tot donderdag om 19.30 uur. Vanaf maandag 3 december met Riadh Bahri.

Tussen Kerst en nieuwjaar kijkt Canvas terug op het voorbij jaar, onder het motto: terugblikken is vooruitzien. 'Tafel 13' wordt geen traditioneel eindejaarsoverzicht, maar een programma dat de onderstroom en de trends van 2012 wil vatten en van daaruit wil kijken naar wat 2013 kan brengen.

Hoe kunnen we na het lastige jaar 2012 van 2013 een jaar maken dat ons boeit en verrijkt? Welke kansen biedt de crisis? Waar liggen de opportuniteiten in 2013? Kan de politiek weer hoop brengen in deze tijden zonder zekerheden? Heeft Europa nog een toekomst? Moeten we geen voorbeeld nemen aan de groeilanden? En wat met onszelf? Waarom grijpen we zo massaal naar coaches en levensboeken die ons zeggen wat te eten en hoe te leven?

Lisbeth Imbo: 'Het einde van het jaar is altijd een moment om een balans op te maken. En lessen te trekken voor de toekomst. Weg van de waan van de dag, maar met een open vizier. Ik kijk er enorm naar uit om samen met een aantal spraakmakende gasten antwoorden te zoeken op de vragen waarmee we allemaal zitten aan het einde van 2012. En na te gaan hoe we van 2013 een fantastisch jaar kunnen maken.'

Terwijl Lisbeth Imbo aan het eindjaarsprogramma werkt, wordt ze bij het reportageprogramma 'Login' vervangen door Riadh Bahri.

 Riadh Bahri (foto: Canvas - © Jos Knaepen - VRT 2012)Riadh Bahri: ''Login' is mijn persoonlijke 'login' als presentator. En daar ben ik blij mee want het is een bijzonder boeiend programma, met heel sterke reportages, veel afwisseling en flink wat vaart. Het zit natuurlijk op een concurrentieel moeilijk uur, maar het vindt stilaan toch zijn publiek. En dat is zeker ook de verdienste van Lisbeth Imbo en haar snedige intro's. Ik hoop dat ik haar op waardige manier kan aflossen. Ik ben er klaar voor, hopelijk de kijker ook.'

Riadh Bahri (° 1988) werkt momenteel als verslaggever voor 'Het Journaal'. Nog tijdens zijn studies in de taal- en letterkunde volgde Riadh een zes maanden durende diversiteitsstage bij 'Karrewiet', het jeugdjournaal van Ketnet. Daar maakte hij reportages en werkte hij mee aan de website. In juni 2010 was hij één van de mensen achter het verkiezingsprogramma 'Stem 18+'.

Na enkele omzwervingen bij Studio Brussel en Ketnet belandde Riadh in januari 2011 bij 'Terzake' op Canvas. Daar maakte hij onder meer reportages over de Arabische Lente, het drama op het muziekfestival Pukkelpop en de problematiek rond gaybashing in Brussel. Op 14 oktober 2012 was hij één van de gezichten van de verkiezingsuitzending 'Verkiezingen 2012' op Eén. Hij gaf er duiding en analyses bij de sociale media.

'Login'
'Login' is een opstap naar de primetime van Canvas en biedt de kijker net voor 'Terzake' een blik op de wereld, met boeiende en heel gevarieerde verhalen die meestal verborgen blijven achter de grote koppen van het nieuws en de uitslaande brand van de dag. Elke aflevering bevat twee tot vier verhalen. Van het contoversiële regime Lukashenko in Wit- Rusland over de strenge opleiding van toekomstige US Marines tot de bruisende datingcultuur in China: het is allemaal te zien in 'Login'.

'Login' met Riadh Bahri, vanaf maandag 3 december om 19.30 uur op Canvas.
'Tafel 13' met Lisbeth Imbo, dinsdag 25 tot vrijdag 28 december om 22.30 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers