Bordeelscène in 'De Ronde' krijgt veel commentaar

dinsdag 15 maart 2011

Wie zondag naar 'De Ronde' op Eén heeft gekeken, wist maandag wel waarover praten met de collega's. Het personage van de kleine acteur Chris Willemsen ging in bordeel Club Havana in onderbroek en met een varkensmasker op gehurkt boven het gezicht van Lucas Van den Eynde zitten. Die lag vastgemaakt op een bed. Meer was er niet te zien, maar de scène wordt ondertussen druk becommentarieerd.En de reacties zijn niet allemaal even positief.

Wat er precies gebeurde tussen beide personages werd niet expliciet in beeld gebracht, maar de suggestie was er wel. En dat is natuurlijk genoeg om de tongen los te maken. Deed de man nu zijn behoefte op het gezicht van personage Marc Six of niet? Het had er alleszins alle schijn van.

Eén-woordvoerder Björn Verdoodt geeft in Het Nieuwsblad toe dat er wat commotie is ontstaan na de uitzending van zondag. 'De ene noemt de scène geniaal en vergelijkt het met werk van David Lynch, de ander was net aan het eten en vond het erover', zegt hij. De VRT kreeg alvast één echte klacht binnen van een kijker die het te verregaand vond. Ook op twitter en Facebook wordt druk over het onderwerp gecorrespondeerd.

Ook de bordeelhouders zélf zijn niet tevreden over wat afgelopen zondag in 'De Ronde' te zien was. De sector vindt dat door de scènes die in het fictieprogramma te zien waren, de mensen een verkeerd beeld krijgen van hoe het er echt aan toe gaat.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturië leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Léon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers