Woensdag bij de KRO : Profiel Ad Langebent

maandag 19 december 2005

Een portret van een van de beste interviewers uit de Nederlandse TV-geschiedenis.

Men noemde hem de terriŽr van het politieke interview. Hij was jarenlang het gezicht van Brandpunt en een van de iconen uit de geschiedenis van de KRO: Ad Langebent. Hij kwam na een loopbaan bij het Katholiek Nederlands Persbureau, het Binnenhof en de Volkskrant in 1965 bij de KRO in dienst als redacteur / verslaggever bij Brandpunt.

Hij maakte deel uit van wat wel de 'gouden ploeg' genoemd werd met o.a. Ed van Westerloo, Frits van der Poel en Aad van den Heuvel die al snel bekend werd door haar kritische manier waarop ze de grote maatschappelijke en kerkelijke veranderingen versloeg. De feiten waren heilig en ook de KVP en de katholieke kerk waren niet langer meer veilig.

Later werd hij chef Brandpunt, programmaleider televisie en correspondent in Rome.

Stijn Fens en Margo Smit schetsen in deze aflevering van Profiel door gesprekken met familie, vrienden en collega's een portret van een van de beste tv interviewers die de Nederlandse tv ooit gekend heeft.
'Profiel', woensdag 21 december 2005 om 22.45 uur op Nederland 1.

Persbericht KRO
http://www.kro.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers