Smakelijk eten met een nieuwe week van 'Dagelijkse Kost'!
Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.
Maandag: Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Een dikke omelet vol met herfstgroenten en een salade met witloof, veldsla, appel en een lichte mosterddressing.
Dinsdag: Gebakken appel met broodpudding en meringue
Een ovendessert met gebakken appelen, broodpudding van rozijnenbrood en gebrande meringue.
Woensdag: Runderschenkels in rode wijn met puree van savooikool
Een stoofpot van runderschenkels, gegaard in rode wijn, bruine fond en zwarte peper, en een stevige stoemp van savooikool met graanmosterd.
Donderdag: Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Een maaltijdsalade met gegrilde schartong, radicchio en gebakken krieltjes, en een dressing op basis van look en ansjovis.
Vrijdag: Moussaka
Griekse Dagelijkse kost met gebakken plakjes aubergine en aardappel, tomatensaus met lamsgehakt en kaassaus met schapenkaas.
'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.