Jonas Van Geel eert Jacques Vermeire in 'Lang Leve...'

maandag 21 oktober 2013

Op dinsdag 22 oktober is host Jonas Van Geel fan van Jacques Vermeire. Jacques zelf geeft graag tekst en uitleg bij alle markante momenten uit zijn carričre.

Jacques Vermeire: de vader van ontelbare typetjes in evenveel succesvolle zaalshows, de smoelentrekker par excellence die tot het einde der tijden de eeuwige garagist zal blijven (DDT in 'F.C. De Kampioenen', René in 'Verschoten & Zoon') en de man die een groot leeftijdsverschil in de liefde totaal niet belangrijk vond.

Maar het was knokken voor de jonge would-be acteur Vermeire die aan tal van conservatoria het deksel op de neus kreeg. Hij zocht zijn heil in schoenen en de liefde voor het leer, tot ene Luc Verschueren hem in zijn 'Sportcafé' de spotlights gunde. Maar hoe kwam hij dan van de radio op de televisie terecht? Wat bezielde hem om, knal op het hoogtepunt bij 'F.C. De Kampioenen' en de  toenmalige BRT, zijn geluk te beproeven bij VTM? En hoe ging dat dan precies? Welke plannen had Mike Verdrengh met hem en kreeg hij daarvoor echt dat fameuze miljard? Hoe verliep zijn huwelijksdag met Eva Pauwels ook alweer en hoe kijken tal van collega’s terug op hun samenwerking met Jacques?

Daar waar zijn geheugen hem enigszins in de steek laat, wordt dat handig opgefrist door het 'exclusieve' beeldmateriaal dat Jonas andermaal wist te bemachtigen.

Wie beter dan Guga Baul om een grappige Jacques te vertolken? Diezelfde Guga duikt even later ook op als een scherpe Jan Becaus. Ella Leyers heeft overduidelijk Eva Pauwels bestudeerd en Luc Verschueren speelt zichzelf als Jacques' jarenlange compagnon de route. Sven De Ridder is op en -over the-  top Mike Verdrengh. En het is tot slot een leuk weerzien met Gerty Christoffels en Walter Grootaers in een parodie op 'De Drie Wijzen'.

'Lang Leve... Jacques Vermeire', dinsdag 22 oktober om 20.40 uur op VTM.



TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers