Jeroen Meus kookt deze week vanuit een Zweedse keuken

zondag 3 maart 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Vanaf maandag verlaat Jeroen Meus voor maar liefst zes weken zijn vertrouwde keuken in Leuven en trekt hij de wijde wereld aan. Dat heeft alles te maken met het nieuwe programma 'De Mosterd van Meus'. Vanaf de locaties die hij daarvoor aandeed kookt Meus zijn 'Dagelijkse Kost'. Beginnen doet Jeroen in Zweden.

Maandag: Zweedse kaneelbollen
Om de week op een typisch Zweedse manier te starten, kan je bijna niet anders dan starten met dit wereldberoemde gebak. Kaneelbollen of 'kanelbullar' zijn zalige, zoete bollen bestaande uit gistdeeg, boter, suiker en natuurlijk kaneel. Ideaal voor bij de fika of tijdens je koffiepauze!


Dinsdag: Köttbullar
Iedereen heeft ze wel al eens geproefd: de smakelijke, Zweedse gehaktballetjes met vossenbessen en aardappelpuree. Jeroen maakt ze klaar op reis en probeert zo dicht mogelijk bij het originele recept te blijven.

Woensdag: Gravad lax, koude aardappelsalade en honing-mosterddressing
De letterlijke betekenis van gravad lax is 'begraven zalm'. Door plakjes zalm te marineren in een mengsel van suiker, zout en kruiden worden ze als het ware lichtjes gegaard en krijgen ze een geraffineerde smaak. De vis wordt vaak geserveerd met koude aardappelsla en een dressing met honing en mosterd.

Donderdag: Gevulde aardappelballetjes met duxelle, gebakken champignons en bessensaus
Deze vegetarische aardappelballetjes moet je eens geprobeerd hebben! Ze zijn makkelijk te maken en je kan de vulling aanpassen aan wat je maar wil! Jeroen kiest voor een duxelle van champignons. Daar komen nog gebakken champignons in bruine boter en een sausje van vossenbessen bij.

Vrijdag: Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Om het avontuur in Zweden af te sluiten, maakt Jeroen een zijdezachte maar stevige aardappelsoep. Ansjovis, gerookte paling en kaviaar van kabeljauw zijn de smaakmakers, ingrediënten die je in alle vormen en maten tegenkomt in Zweden. Jeroen serveert er knapperige Zweedse broodjes met roerei en gerookte paling bij.

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.

Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mijn Restaurant' (VTM)

De grote openingsdag is aangebroken! De duo's verwelkomen vrienden, familie en speciale gasten, serveren hapjes en drankjes en ervaren hun allereerste echte service. Het wordt een avond vol spanning, fouten, emoties én eerste successen.

'Mijn Restaurant', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:35
    Thuis
    01:05
    Journaallus
  • 23:03
    Het weer (laat)
    01:10
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:40
    NYPD Blue
    01:45
    Geen uitzending
  • 23:25
    9-1-1
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:30
    The Big Bang Theory
    01:05
    Geen uitzending
  • 00:30
    Top 20 Funniest
    01:20
    Xena: Warrior Princess
  • 23:40
    Every Other Holiday
    01:30
    Joe
  • 00:20
    Zeg 'ns Aaa
  • 00:45
    Alone
    01:55
    De Tafel van Tine
  • 23:50
    Modern Family
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 00:15
    East New York
    01:15
    The Fresh Prince of Bel-Air
  • 00:20
    Botched
    01:20
    The Real Housewives van het Zuiden
  • 00:10
    Elementary
    01:05
    Rizzoli & Isles
  • 00:53
    Z-Cocktail
    01:06
    Herhalingslus
  • 00:44
    Maand van de duurzaamheid
    05:55
    Sixties To Six
  • 00:20
    Chris Cooks Cymru
    01:05
    Winterse Kost
  • 00:05
    Unforgotten
    01:45
    Death in Paradise
  • 00:05
    Lie to Me
    01:00
    The Real Housewives of Beverly Hills
  • 00:45
    Pauw & De Wit
    01:35
    EenVandaag
  • 00:40
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 00:20
    Van Roosmalen & Groenteman
    01:20
    Eva