Jeroen Meus kookt deze week vanuit een Zweedse keuken

zondag 3 maart 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Vanaf maandag verlaat Jeroen Meus voor maar liefst zes weken zijn vertrouwde keuken in Leuven en trekt hij de wijde wereld aan. Dat heeft alles te maken met het nieuwe programma 'De Mosterd van Meus'. Vanaf de locaties die hij daarvoor aandeed kookt Meus zijn 'Dagelijkse Kost'. Beginnen doet Jeroen in Zweden.

Maandag: Zweedse kaneelbollen
Om de week op een typisch Zweedse manier te starten, kan je bijna niet anders dan starten met dit wereldberoemde gebak. Kaneelbollen of 'kanelbullar' zijn zalige, zoete bollen bestaande uit gistdeeg, boter, suiker en natuurlijk kaneel. Ideaal voor bij de fika of tijdens je koffiepauze!


Dinsdag: Köttbullar
Iedereen heeft ze wel al eens geproefd: de smakelijke, Zweedse gehaktballetjes met vossenbessen en aardappelpuree. Jeroen maakt ze klaar op reis en probeert zo dicht mogelijk bij het originele recept te blijven.

Woensdag: Gravad lax, koude aardappelsalade en honing-mosterddressing
De letterlijke betekenis van gravad lax is 'begraven zalm'. Door plakjes zalm te marineren in een mengsel van suiker, zout en kruiden worden ze als het ware lichtjes gegaard en krijgen ze een geraffineerde smaak. De vis wordt vaak geserveerd met koude aardappelsla en een dressing met honing en mosterd.

Donderdag: Gevulde aardappelballetjes met duxelle, gebakken champignons en bessensaus
Deze vegetarische aardappelballetjes moet je eens geprobeerd hebben! Ze zijn makkelijk te maken en je kan de vulling aanpassen aan wat je maar wil! Jeroen kiest voor een duxelle van champignons. Daar komen nog gebakken champignons in bruine boter en een sausje van vossenbessen bij.

Vrijdag: Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Om het avontuur in Zweden af te sluiten, maakt Jeroen een zijdezachte maar stevige aardappelsoep. Ansjovis, gerookte paling en kaviaar van kabeljauw zijn de smaakmakers, ingrediënten die je in alle vormen en maten tegenkomt in Zweden. Jeroen serveert er knapperige Zweedse broodjes met roerei en gerookte paling bij.

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.

Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vtm logo

Van rekkenvuller in de Colruyt tot megacomedyster in Vlaanderen en ver daarbuiten: dat is de switch die Philippe Geubels op enkele jaren tijd heeft gemaakt. De impact van die plotse bekendheid op zijn leven was de inspiratiebron voor zijn theatershow 'Hoe moet het nu verder?'. Goed voor talloze hilarische beslommeringen over het BV-schap, en zoals het iemand betaamt die eenzaam aan de top staat, over de wanhopige zoektocht naar liefde. 'Hoe moet het nu verder?': na 210 uitverkochte voorstellingen overal te lande, nu eindelijk op tv.

'Philippe Geubels - Hoe moet het nu verder ?', om 21.50 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 21:05
    Holy Rosita
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:30
    Ana + Yek
    06:00
    Radio 2 op VRT Canvas: Goeiemorgen Morgen!
  • 21:15
    Geen uitzending
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:45
    Philippe Geubels - Hoe Moet het nu Verder?
    06:55
    Sprookjes van Klaas Vaak
  • 20:00
    WK Darts 2026
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 20:35
    Fury
    06:00
    Qmusic
  • 20:35
    First Knight
    07:00
    Willy
  • 22:10
    A Christmas Reunion
    05:40
    Sugarplummed
  • 22:30
    Nonkel Jef
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:05
    True Crime Belgium
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:15
    The Rookie
    01:00
    Fire Country
  • 22:30
    Machete
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:15
    Christmas at Maple Creek
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:10
    Kidnapped: The Hannah Anderson Story
    05:00
    Geen uitzending
  • 22:32
    Z-Weekoverzicht
    06:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:17
    Zo doe je het!
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:35
    De Eregast
    07:00
    Loïc zot van koken weekmenu
  • 21:00
    Agatha Christie's Marple
  • 21:50
    The Kardashians
    06:50
    Storage Wars
  • 22:15
    NOS Studio Voetbal
    07:00
    NOS Journaal 07.00 uur
  • 22:10
    Pointer
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 22:15
    50 jaar hiphop in Nederland - Iemand moet het doen
    06:55
    Ta-daaa!