Deze gerechten heeft 'Dagelijkse Kost' deze week in petto!
Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.
Maandag: Mexicaanse bonenschotel met rijst, avocado en ei
Mexicaanse veggie kost! Een kruidige schotel met bonen en veel groenten, rijst, een gepocheerd ei, blokjes avocado en nachochips.
Dinsdag: Zalmcakes met venkelsalade en aïoli
Kleine zalmburgers met twee soorten zalm en gekookte aardappelen als basis, een krokante salade van venkel en roze peper, afgewerkt met een lichte lookmayonaise en zalmkaviaar.
Woensdag: Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Een lekkere varkenskotelet met picklessaus, romige gratin en gestoofde boontjes. Wat een feestmaal!
Donderdag: Flan karamel met Belgische peperkoek
Een heerlijke, romige flan met een vleugje citroen, karamelsaus en gebakken blokjes peperkoek.
Vrijdag: Baeckeoffe
Een oude klassieke stoofpot uit de Elzas met drie soorten vlees, groenten, aardappelen en Riesling wijn. De naam betekent letterlijk 'bakkersoven'. Daarin werd het gerecht vroeger langzaam gegaard.
'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.