Nooit meer 'Wat eten we vandaag' met nieuw njam!-programma 'Snel, Makkelijk & Lekker!'

donderdag 7 september 2023
Foto: njam! - © Studio 100 2023

Vorige week ging het gloednieuwe programma 'Snel, Makkelijk & Lekker' van start op kookplatform njam!-10 njam! chefs gaan in 36 afleveringen voor een weekmenu vol vis, vlees, veggie en wereldkeuken. Kortom voor elke smaakpapil wat wils dus.

En ook de ogen wordt volop de kost gegeven, want dit programma is pure reality. De chefs maken alles van A tot Z en serveren zo'n 20 minuten non-stop kookplezier.


Ze onderbreken zelfs niet wanneer ze in hun vinger snijden of als hun mayonaise mislukt. En dat overkomt ook de beste chefs...  Van maandag tot en met donderdag inspireren ze 9 weken lang met easy gerechten zoals een snelle pasta met groenten-gehaktballetjes, Arabische hotdogs van kipmerguezworstjes, vissoep in madeira of pureeschotel met eitjes en bloemkoolbechamel. Het volledige weekmenu wordt in het weekend uitgezonden, dus vanaf nu is het gedaan met de vraag: 'Wat eten we vandaag?'.

Volgende njam!-chefs roeren met veel goesting in de potten: Wim Ballieu, Bart Desmidt, Steffi Vertriest, Jeroen De Pauw, Vanja van der Leeden, Jelle Beeckman, Christer Elfving, Sarah Puozzo, Mounir Toub en Bert Meewis. Een mooie gevarieerde mix van Vlaamse en Nederlandse gezichten die elk hun specialiteiten bovenhalen om heerlijke en smaakvolle maaltijden op tafel te toveren, ideaal nu het drukke najaar er weer aankomt. Want het ontbreekt ons allemaal wel eens aan inspiratie om elke dag een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Voor dit programma ging njam! een fijne samenwerking aan met de Stad Roeselare. Om zich nog meer te profileren als stad van smaak en voeding bouwde Stad Roeselare op De Munt de ‘Keuken van Roeselare’, een initiatief van Dovy Keukens samen met de vzw Vol-au-Vent en met steun van Stad Roeselare. De Keuken van Roeselare is een ruimte die kan gebruikt worden voor allerlei initiatieven rond koken, smaak en voeding. Njam! koos dan ook voor deze locatie als decor voor dit gloednieuw programma en meteen ook als locatie voor het pers- en influencer event dat vandaag plaatsvindt. De gasten worden verwelkomd in de ‘Keuken van Roeselare’ en gaan daarna op culinaire ontdekking door de stad. Om af te sluiten serveert njam!-chef Jelle Beeckman 2 heerlijke gerechtjes uit het programma, zo kunnen alle aanwezigen de proef op de som nemen en zelf ontdekken hoe snel, makkelijk en lekker de recepten zijn.

'Keuken van Roeselare'
'We zijn erg trots dat dit nieuwe njam!-programma in onze 'Keuken van Roeselare' is opgenomen', zegt burgemeester Kris Declercq. 'Als dé voedingsstad van Vlaanderen vormt Roeselare het perfecte decor voor 'Snel, Makkelijk & Lekker'. We hopen dat de kijkers niet alleen geïnspireerd raken door de leuke receptjes van de verschillende njam!-chefs, maar zelf ook gebeten worden door onze stad en komen proeven van Roeselare als verrassend tripje dichtbij huis.'

'Wanneer een stad zich bestempelt als Dé stad van de voeding en de smaak en daarbovenop ook nog eens een topkeuken plaatst in het hartje van de stad is het voor njam! een eer om met deze stad de kunnen samenwerken', zegt Head of njam! Sofie De Greef. ''De Keuken van Roeselare' is voor ons de ideale plek om een programma zoals 'Snel, Makkelijk en Lekker' op te nemen. Dit programma staat voor toegankelijke, haalbare recepturen die iedereen de goesting moeten geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Het feit dat we dit programma kunnen opnemen op een plek die voor iedereen toegankelijk is, past dus perfect binnen de waarden van dit format. Meekijken in de potten van de chefs was nog nooit zo evident als in deze reeks.'


Nood aan nog meer snelle, makkelijke en lekkere gerechten? Dan is er ook het gelijknamige nieuwste njam!-kookboek: 'Snel, Makkelijk & Lekker'! Dit boek bestaat uit 12 weekmenu’s van telkens 5 haalbare gerechten. In elk weekmenu is er gekozen voor een mix van vis, vlees, gevogelte, veggie en fridayfood. Verder zijn er nog tal van tips terug te vinden om nog sneller, makkelijker en lekkerder te koken. Vanaf nu is het elke dag njam! op het bord en vooral 'Snel, Makkelijk & Lekker'!

'Snel, Makkelijk & Lekker', van maandag tot en met donderdag om 17.30, 20.40 uur en 23.00 uur.
'Het Weekmenu', elke vrijdag om 8.00 en 12.00 uur, zaterdag om 10.00 en 23.30 uur en zondag om 8.40 en 13.00 uur.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' - Thomas (VTM)

Boer Bert geniet van twee dates; eerst met Celine en vervolgens met de mondige Eva. Michiel heeft Anouchka gekozen voor zijn 24 uurs-date. Sanne gaat dan weer op date met haar twee overgebleven mannen, die elk op hun eigen manier hun gevoelens tonen. Ondertussen moet Thomas een keuze maken tussen zijn vier dames en gaat Martijn te rade bij zijn zus.

'Boer zkt Vrouw', om 19.55 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 19:22
    Sportweekend
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 19:30
    Vranckx
    07:30
    Ketnet Junior
  • 19:30
    Kingsize Live
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:45
    Het Weer
    05:30
    Geen uitzending
  • 18:35
    Help, Mijn Man Is Klusser
    02:25
    Geen uitzending
  • 19:35
    The Big Bang Theory
    09:15
    Geen uitzending
  • 19:15
    Top 20 Funniest
    09:15
    Geen uitzending
  • 19:35
    Baywatch
    02:20
    Beverly Hills, 90210
  • 19:30
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 18:55
    Bompa Bockie
    04:50
    Geen uitzending
  • 19:30
    Criminal Minds
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 19:35
    Bar Rescue
    02:15
    Sydney Harbour Force
  • 19:40
    Botched
    02:45
    Geen uitzending
  • 19:40
    Forensic Files II
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 19:49
    Mijn tuin
    06:00
    Lovely Day
  • 19:20
    Tot op de Graat
    02:25
    De Garde van Gert
  • 19:45
    De Spor
    02:00
    MotoGP
  • 19:25
    Ghosts
    02:00
    Beyond Paradise
  • 18:58
    NOS Studio Sport Eredivisie
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 19:27
    Vroege Vogels
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 19:41
    3 Op Reis
    02:13
    Dichter bij Anne Frank