Jeroen Meus bereidt deze week traditiegetrouw Het Nationale Kerstmenu

zondag 17 december 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Jeroen Meus houdt zijn jaarlijkse traditie in ere. Vanaf maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december geeft hij het beste van zichzelf voor het veertiende nationale kerstmenu van 'Dagelijkse Kost'.

Van hapje tot dessert bokst hij een geweldig lekker feestmenu in elkaar, met elke dag een uitdagend maar haalbaar kerstrecept. Benieuwd wat er in de feestelijk uitgedoste keuken van 'Dagelijkse Kost' uit de potten getoverd zal worden?


Maandag 18 december: Krabsla met avocado-komkommercoulis, gegratineerde mosselen met pastis en filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Jeroen start 'Het Nationale Kerstmenu 2023' met drie eenvoudige maar feestelijke hapjes: krabsla, gegratineerde mosselen en filodeegpakketjes met geitenkaas. De start hebben we alvast niet gemist!

Dinsdag 19 december: Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel
Het voorgerecht is dit jaar een carpaccio van gerookte heilbot met een frisse tartaar van knolselder en appel. Om het geheel wat volheid te geven, serveert Jeroen er een vinaigrette op basis van gebrande boter bij. De kappertjes zorgen voor extra punch.

Woensdag 20 december: Romige soep van zoete aardappel, dumplings van scampi en limoenbladolie
Als tussengerecht serveert Jeroen een zijdezachte soep van zoete aardappel en kokos met dumplings en een frisse limoenolie. De deegkussentjes zijn gevuld met tartaar van scampi. Er kruipt een beetje werk in, maar het is zo leuk om te maken! En het resultaat mag er ook wezen.

Donderdag 21 december: Hertengebraad Grand Veneur met verse kroketten en witloof
Jeroen gaat voor zijn 'Nationale Kerstmenu' aan de slag met een Franse oerklassieker: hertengebraad 'Grand Veneur'. De term slaat op de wildsaus op basis van rode wijn, rode bessengelei en cognac. Maak er verse kroketten en veel groentegarnituur bij, en je feestmaal is een feit!

Vrijdag 22 december: Red Velvet swiss roll met Noorderkrieken, witte chocolade en slagroom
Het toetje is de kers op de taart van het Nationale Kerstmenu. Ziet deze rolcake er niet fantastisch uit? Het is ook nog eens verrassend simpel. De rolbiscuit is gevuld met mascarponeroom en een lichte pudding met Noorderkrieken. Gewoon maken en scoren!

Veel tijd om te bekomen van dat royale kerstdiner krijgt Jeroen niet. Ook de rest van de kerstvakantie staat volledig in het teken van lekker eten in goed gezelschap. Twee weken lang brengt hij degelijke, winterse kost die warmte brengt op de koudste dagen van het jaar.

'Dagelijkse Kost: Het Nationale Kerstmenu', vanaf maandag 18 december een hele week lang om 18.15 uur op VRT 1.



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 19:50
    Iedereen Beroemd
    02:55
    Journaallus
  • 19:35
    The Office
    07:30
    Ketnet Junior
  • 19:55
    Homo Universalis Ketnet
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:55
    Het Weer
    05:15
    Geen uitzending
  • 18:40
    Blind getrouwd: Australië
    03:15
    Geen uitzending
  • 19:45
    The Big Bang Theory
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 19:40
    Top 20 Funniest
    09:20
    Geen uitzending
  • 19:40
    Baywatch
    15:55
    JAG
  • 19:55
    Keeping Up Appearances
    06:00
    Joe
  • 19:20
    Friends
    04:50
    Geen uitzending
  • 19:40
    Bones
    02:50
    Neighbours: A New Chapter
  • 19:45
    Border Security: America's Front Line
  • 19:45
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:45
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:00
    Politiek Kopstukkendebat Congres Medische Wereld
    06:00
    Herhalingslus
  • 19:54
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Lovely Day
  • 19:45
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 19:55
    Europa & Conference League Magazine
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 19:00
    Beyond Paradise
    02:20
    Scott & Bailey
  • 19:03
    Sophie & Jeroen
    02:05
    NOS Journaal
  • 19:49
    Met het Mes op Tafel
    02:07
    Ongehoord Nieuws
  • 19:27
    First Dates
    02:23
    90's Dance